La Generalitat envia la bandera espanyola a l’espai

L’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit de la Generalitat, va ser llançat ahir a l’espai des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan, sota bandera espanyola, segons va informar la companyia GK Launch Services, que va ser l’encarregada de posar en òrbita 38 satèl·lits de 18 països diferents.

El secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, va assistir en directe al llançament i es va fotografiar davant del cartell de l’esdeveniment, però va tapar la bandera espanyola. “Les polítiques digitals són estratègiques al segle XXI. L’estratègia Catalunya Newspace és cabdal per aprofitar l’oportunitat econòmica de la democratització de l’espai. Tenim talent, els centres d’R+D, les empreses i al Govern alineats per fer-ho possible. Junts som imparables”, va manifestar en el tuit on va publicar les imatges.

El satèl·lit, que ha estat desenvolupat per les empreses Open Cosmos i Sateliot a través d’un contracte licitat per l’IEC, operarà per un període de 3 o 4 anys i després es forçarà la seva reentrada a l’atmosfera i posterior desintegració.

La Generalitat va informar que durant aquest temps “desplegarà serveis de connectivitat global d’Internet de les Coses (IoT, per les seves sigles en anglès) amb cobertura 5G”. “D’aquesta manera permetrà la comunicació i l’obtenció de dades de sensors ubicats arreu del territori català, fins i tot en zones de difícil accés o que no tenen cobertura de les xarxes de telecomunicacions terrestres convencionals”, va afegit.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *