La Generalitat aclareix ara que estar de passada a l’Alt Urgell no permet visitar Andorra

Marxa enrere. Si dissabte el DOGC publicava una mesures que, en relació amb l’equiparació entre Andorra i l’Alt Urgell, obria la porta a què els turistes que estiguessin allotjats a la comarca veïna poguessin visitar el Principat, aquest dilluns s’ha publicat al diari oficial de la Generalitat la correcció que posa sentit comú a tot plegat i aclareix que els desplaçaments entre l’Alt Urgell i el Principat només estan permesos per aquells que viuen de manera habitual en els dos territoris.

Divendres, la Federació d’Hostaleria de les Terres de Lleida i Turisme de la Seu havien emès una nota assegurant que en virtut de les noves directrius del Procicat, els turistes que s’allotgessin a l’Alt Urgell podrien fer estada -de visita- al Principat sempre que l’establiment on estiguessin registrats els turistes en qüestió emetessin un certificat oficial que acredités dit allotjament. Amb raó o sense, amb lògica o sense, el nou marc va córrer com a pólvora per la comarca veïna i fonts de Protecció Civil de la Generalitat van confirmar les noves directrius.

Una vista panoràmica de la Seu d'Urgell.

Relacionat

Dos dies després, però, es deixa sense efecte aquella decisió de divendres amb una correcció que firmen els consellers en funcions de Salut, Alba Vergés, i el titular d’Interior, Miquel Sàmper. “A l’apartat 2.1 k) de la Resolució, on hi diu: ‘k) Desplaçaments entre la comarca de l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra, per part de les persones residents en aquests dos territoris.’, hi ha de dir: ‘k) Desplaçaments entre la comarca de l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra, per part de les persones amb residència habitual en un municipi d’aquests dos territoris.’.”

La fe d’errades, per dir-ho així, torna el sentit comú al que semblava que havia de ser i es produeix la mateixa situació que ja es va donar per Nadal, quan inicialment es va dir que qui tingués un allotjament a l’Alt Urgell podria visitar Andorra atès que es podia considerar que residia a la comarca i, després, es va aclarir que res de res. Que residència és sinònim, per dir-ho així, d’estança habitual. El mateix que ara, vaja.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *