Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

La CUP denuncia un “estat d’excepció” i torna a rebutjar la taula de diàleg perquè l’Estat “no cessa la repressió”

La CUP ha aprofitat que aquest dimecres coincideixen a Barcelona les declaracions al TSJC de l’expresident del Parlament, Roger Torrent, i l’anterior Mesa de la cambra, i la reunió de la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol, per denunciar “un marc” que, asseguren, ofega els drets dels catalans. Per al membre de la Mesa actual i diputat d ela CUP, Pau Juvillà, el judici al TSJC “és un atac que mostra la cara de l’Estat, que torna a retallar drets bàsics”. “Estem davant un estat d’excepció que estem normalitzant. Ens neguem a normalitzar aquest estat d’excepció que fa que al Parlament no es pugui parlar de tot. El nostre compromís és permetre i fer valer aquesta sobirania malgrat tot”, ha dit.

De la mateixa manera, i després de mostrar tots dos la seva “solidaritat” amb els membres de l’antiga Mesa, la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater, ha remarcat que el que passa aquest dimecres al TSJC entra dins “el marc d’una repressió de l’Estat que no només no cessa sinó que s’incrementa”. “És una repressió continua que criminalitza l’autodeterminació, la llibertat d’expressió, qualsevol dissidència i la defensa de l’independentisme. Aquets és el marc en el que estem vivint cada dia, amb més de 3.500 persones que pateixen la repressió continua i que aquest Estat no té cap intenció de deixar de fer”, ha afegit.

I és que per a Sabater, el que cal és “defensar al carrer el dret a a la sobirania parlamentaria, a organitzar-se al carrer i a defensar la independència”. “Aquest és el marc en el que es produeix aquest frec a frec amb l’Estat que no mostra cap intenció de cessar la repressió. Cadascú que tregui les conclusions que vulgui sobre on som i quins passos cal continuar fent”, ha sentenciat.

I preguntada directament sobre la reunió entre els governs català i espanyol d’aquest dimecres a la tarda, la presidenta del grup d ela CUP ho té clar: “La valoració de la taula es fa per sí sola”. “No crèiem ja en aquesta taula, naix morta. Creiem que el que cal és la reactivació de l’independentisme, al carrer, de totes les forces, la convocatòria del pacte per l’amnistia i autodeterminació, i seguir treballant”, ha conclòs.

 

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *