Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

La CUP creu que el Govern anirà “desarmat” a la taula de diàleg

La diputada de la CUP Laia Estrada ha alertat aquest dimarts al Govern que anirà “desarmat” a la taula de diàleg amb l’Estat i “sense cap mena de força” perquè no hi arribarà amb “una estratègia acordada de forma massiva que es el que podria permetre l’acord nacional per l’amnistia i l’autodeterminació”. Estrada ha criticat en una roda de premsa que s’ha “menyspreat” aquest espai promogut pel mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja no s’ha “desplegat” i “filtrar matusserament un nom és l’únic que s’ha fet”. Ho ha dit en referència a l’exdiputat de la CUP David Fernàndez.

Estrada també ha criticat que la taula de diàleg Estat-Generalitat, sobre la qual no té “gens de confiança”, s’hagi convertit en un “monòleg” perquè “a l’altra banda ni hi ha ningú disposat a dialogar” i s’ha vetat el debat sobre l’amnistia i l’autodeterminació, que ha defensat que és el que “realment pot resoldre el conflicte”. “No deixa de ser paradigmàtic el desgavell de tot plegat”, ha afegit.

Selectivitat
La diputada ha aprofitat la seva intervenció per criticar l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a oferir els enunciats de la selectivitat en català, castellà i aranès en la convocatòria de setembre. “És un retrocés”, ha lamentat, i “trenca amb la normalització” de la llengua catalana, perquè sempre s’han ofert els tres idiomes si es demanaven però els enunciats es repartien per defecte en català. “És un nou atac al nostre model d’immersió lingüística”, ha advertit, i ha criticat que la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, “ho hagi volgut vestir de victòria”.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: