Categories
ELNACIONAL.CAT

La CNMV autoritza l’OPA sobre el 22,69% de Naturgy del fons IFM

El consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat, en la seva reunió d’aquest dimecres, l’oferta pública voluntària parcial d’adquisició d’accions (OPA) sobre el 22,69% de Naturgy formulada pel fons australià IFM.

L’aprovació es produeix una vegada que el Govern va autoritzar el passat 3 d’agost amb condicions l’operació des del punt de vista de la inversió exterior. El fons australià IFM ha acceptat totes les condicions requerides pel Consell de Ministres.

Objectius

IFM sempre ha deixat clar que el seu objectiu no és desplaçar al principal accionista Criteria, que controla ja un 26% i té intenció d’anar incrementant la seva participació fins al 29,9%, el límit legal per no veure’s obligat a llançar una opa sobrevinguda, sinó que la seva proposta està pensada perquè vagin altres inversors institucionals amb paquets rellevants d’accions de la companyia energètica, que sumeixin el 21,7 % de l’accionariat, així com els accionistes minoritaris, que tenen un altre 7,7 % del capital.

L’oferta es dirigeix a un màxim de 220.000.000 d’accions, representatives del 22,69% del capital de Naturgy. Si l’acceptació supera el màxim, s’aplicaran les regles de prorrateig previstes per la llei.

22,07 euros per acció

El preu ofert és de 22,07 euros per acció. El preu de 23 euros ofert inicialment va ser ajustat a conseqüència dels dividends pagats per Naturgy el 17 de març i el 4 d’agost de 2021 per import brut, respectivament, de 0,63 euros i 0,30 euros per acció. L’oferta es formula després dels acords de l’oferent amb els accionistes de Naturgy CVC i GIP, titulars del 20,72% i del 20,64% del capital, de no acceptar l’oferta.

L’oferta és de tipus voluntari i parcial i la seva efectivitat de l’oferta està condicionada a l’acceptació d’un mínim de 164.834.347 accions, representatives del 17% del capital.

Avals de 4.921 milions d’euros

El fons australià IFM ha presentat en garantia de l’operació 17 avals per valor de 4.921,4 milions d’euros, atorgats per 15 entitats financeres.

El termini d’acceptació de l’OPA serà de trenta dies naturals a partir del dia hàbil borsari següent a la publicació del primer anunci amb les dades essencials de l’oferta, finalitzant també dia hàbil borsari.

 

Imatge principal, la seu de Naturgy / Europa Press

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: