Categories
E-NOTICIES.COM

La càrrega fiscal a Catalunya

El think tank Institut Ostrom destaca, coincidint el dia de l’alliberament fiscal a Catalunya, recorda que Catalunya és la comunitat autònoma amb major pressió fiscal de l’Estat i destaca que “un contribuent solter i sense fills amb ingressos bruts anuals de 30.000 euros paga 325 euros més anualment en IRPF a Catalunya que a Madrid”.

L’entitat també subratlla en un comunicat que Catalunya “és l’única comunitat, conjuntament amb el País Valencià, que ha augmentat la càrrega impositiva el darrer any 2020” i, en aquest sentit, afegeix que “des de l’1 de gener de 2021, el tipus marginal màxim de l’IRPF a Catalunya és del 51%”.

Aquest dimecres 21 de juliol s’ha assolit el dia de l’alliberament fiscal a Catalunya, el dia en què es calcula que els contribuents catalans han complert, de mitjana, totes les seves obligacions tributàries de l’any. Segons el think, els ciutadans del país han trigat uns 201 dies a cobrir tots els seus tributs a l’administració, amb 102 dedicats a cotitzacions socials, 56 a l’IRPF i 25 a l’IVA.

El salari mitjà brut català, al voltant dels 24.000 euros, es queda, segons Ostrom, en uns 16.000 euros nets. L’institut defensa que un treballador amb el salari mitjà disposa únicament del 50% del seu salari brut per al consum, tot i que inclou a la xifra total la contribució a la Seguretat Social dels empresaris, que posen el cost salarial mitjà per treballador en uns 31.500 euros anuals.

El president de l’Institut Ostrom, Eric Herrera, Catalunya corre el risc que “els recursos generats per les famílies durant el confinament hagin de destinar-se a pagar més impostos en comptes de contribuir mitjançant inversió”. L’empresari considera que “cal reforçar la incidència redistributiva de la despesa pública, amb especial èmfasi en les polítiques d’infància, rendes i activació laboral”.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *