Categories
ALTAVEU.COM - Andorra

Justícia espera que l’activació dels dos nous notaris serveixi per desencallar el sector

Els ‘Jordis’ ja són operatius. En un acte gairebé íntim i molt restringit donada la situació sanitària, els dos nous notaris del Principat, Jordi Junyer i Jordi París, han fet la simbòlica presa de possessió dels càrrecs. L’entrada en servei, per dir-ho d’alguna forma, dels dos nous fedataris públics sorgits del primer procés de selecció hagut al Principat en la matèria hauria de contribuir a “donar cabuda a les peticions de la ciutadania”, en paraules del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

Els nous notaris també esperen que la seva arribada més l’experiència dels altres tres companys ja operatius des de la promulgació de la Constitució serveixi per “donar resposta a les necessitats que el país” demanda. Així ho ha expressat Jordi Junyer, que tot i parlar per ell, també ha deixat clar que igual que Jordi París encaren el repte amb “energia i il·lusió”. El nou notari ha explicat que és aviat per saber si l’arribada de dos fedataris més cobrirà les expectatives i l’activitat que es generi al Principat. Però, d’entrada, esperen que sí aporti solucions.

Junyer tindrà un despatx provisional a la zona de Prada Ramon d’Andorra la Vella en espera d’acabar d’arranjar el que ha de ser la seva seu definitiva, a Casa Cintet, a la plaça Príncep Benlloch, davant per davant del comú d’Andorra la Vella. Mentrestant, París establirà la seva base d’operacions al número 8 del carrer Prat de la Creu també de la capital, en el mateix edifici, per exemple, on hi ha establerta la Cambra de Comerç i on fins al setembre passat hi havia el Consell Superior de la Justícia.

Rossell, abans de veure si calen més notaris o no al país, espera veure l’impacte que tindrà la incorporació de les dues noves incorporacions, que és cert que ‘debuten’ en l’àmbit notarial però que tenen un llarg bagatge jurídic. Tots dos han estat batlles i tots dos han estat en el sector privat, centrant molt la seva activitat en l’àmbit de l’assessorament jurídic financer. El ministre de Justícia ha recordat que no només la baixa de Josep Estañol ha estat un escull, sinó que la pandèmia també està afectant al normal funcionament del notariat, i cal veure tot plegat tenint en compte l’arribada de Junyer i París i el restabliment, a ser possible, d’una relativa normalitat post-Covid.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: