Junts recolzarà la petició de Cs perquè Puigdemont comparegui al Parlament

Els diputats de Junts votaran a favor d’una sol·licitud presentada pel grup de Ciutadans perquè Carles Puigdemont comparegui al Parlament per donar explicacions sobre el suposats contactes de l’executiu català amb autoritats russes per aconseguir suport al procés independentista.

Junts també recolzarà una altra petició d’aquest grup perquè el cap de l’oficina de l’expresident, Josep Lluís Alay comparegui davant la Cambra pel mateix motiu.

En cas de prosperar les dues compareixences s’haurien de fer en el marc de la Comissió d’Afers Institucionals.

Petició de Ciutadans

Ciutadans va presentar les seves sol·licituds de compareixença la setmana passada després que The New York Times va publicar una informació sobre les suposades connexions del procés amb Rússia i els contactes amb exagents d’intel·ligència d’aquell país.

“Exigim que Puigdemont tingui la valentia i el coratge de donar la cara davant la ciutadania de Catalunya”, va reclamar el portaveu de la formació taronja, Nacho Martín Blanco.

Compareixença de Boye

Des de Junts s’afegeix, al suport a aquestes dues compareixences, una sol·licitud perquè comparegui també l’advocat Gonzalo Boye, responsable de l’equip d’advocats que defensa Puigdemont i Alay, i el nom del qual també apareix a la informació publicada pel diari nordamericà.

El grup de Junts argumenta el seu suport a les peticions de Ciutadans per la voluntat de garantir la màxim transparència en relació a informacions que atribueixen a una operació de guerra burta de l’Estat.

La suposada vinculació amb Rússia del procés es va apuntar en l’inici de l’anomenat cas Volhov, el sumari del qual parlava fins i tot de la suposada disposició d’aquell govern a enviar 10.000 soldats a Catalunya. El jutge d’aquell cas, Joaquín Aguirre, vol seguir aquesta via en la investigació d’aquest sumari, tot i l’oposició de la fiscalia, que considera que es tracta d’una investigació prospectiva.

Ciutadans també ha demanat que al responsable de la política exterior de la UE, Josep Borrell, doni explicacions al Parlament Europeu en relació a aquest tema.

The New York Times feia referència en el seu reportatge en un informe elaborat per la Guàrdia Civil i en el que descriu com un informe de deu pàgines d’intel·ligència europea.

 

A la imatge principal, el president Carles Puigdemont i el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, durant la reunió del grup parlamentari de la setmana passada a Brussel·les / Efe

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *