Junts comunica a Borràs que “previsiblement” no hi haurà investidura divendres

La investidura del republicà Pere Aragonès aquest divendres s’allunya cada cop més. Junts ha comunicat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que l’acord amb ERC  no està tancat i per tant “en aquest debat d’investidura previsiblement no hi haurà aquest acord”. La portaveu del grup, Gemma Geis, no ha volgut parlar de quan serà possible el pacte amb els republicans i s’ha limitat a assenyalar que pot ser “en dies o en setmanes”.

El president del grup, Albert Batet, que ha participat a la reunió per via telemàtica, i la portaveu han transmès a la presidenta del Parlament el missatge que ahir va comunicar el secretari general del partit, Jordi Sànchez, i que Borràs havia escoltat en directe.

En la roda de premsa posterior, Geis ha insistit en els punts que va assenyalar Sànchez, i ha reiterat que Junts aposta per “un govern independentista que doni sortida a situació que hi ha al país”, tant des del punt de vista de les urgències socials com el debat amb l’Estat per tirar endavant el procés independentista.

Com va fer ahir Sànchez, ha assegurat que no especularan en cap alternativa a una candidatura de Pere Aragonès i que és a Esquerra a qui li pertoca buscar un acord que permeti aquesta legislatura i ha reiterat que Junts vol l’entesa i un bon acord.

Primera parada: divendres

Geis s’ha negat a fer previsions sobre qua serà possible un vot a favor de la investidura. “Hem d’anar dia a dia, la primera parada és divendres”, s’ha limitat a assenyalar.

Tampoc ha volgut explicar la reacció d’ERC davant la conferència de Sànchez ni com van les converses amb els republicans.

En qualsevol cas, ha deixat la dificultat per a l’entesa. “No podem generar falses expectatives, per tant el nostre posicionament de cara a divendres no el podem avançar”, ha insistit en resposta a les reiterades preguntes al respecte, davant les quals s’ha limitat a insistir en el que es converteix en el mantra de Junts enfront de les negociacions: “volem un govern fort, estable, que doni sortida al resultat electoral”.

A la imatge principal, la portaveu de Junts, Gemma Geis, durant la roda de premsa al Parlament

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *