Josep Gonzàlez-Cambray: “Els mestres són els que fan l’escola, donem-los totes les eines”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat avui que “al Departament d’Educació posem l’alumne al centre de les nostres decisions, per això els docents han de tenir totes les eines. Els mestres són els que fan l’escola, donem-los totes les eines”, ja que “l’equitat, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa són pels republicans, indestriables”.

Així ho ha manifestat durant la visita a l’Escola Ramon Llull de Barcelona en el que ha estat el primer acte oficial del nou titular d’Educació, on ha expressat que “comença una nova etapa en l’educació d’aquest país. Per això recollim els fruits del conseller que m’ha precedit i la feina dels darrers tres anys. És l’hora de les noves polítiques, és hora de seguir avançant amb resultats tangibles, amb conviccions, adaptant-nos a les necessitats de cada centre educatiu i hem de seguir avançant en aquesta millora i transformació del sistema educatiu català”.

El conseller ha recordat que l’actual curs escolar ha estat atípic arran de la pandèmia, i que de la Covid-19 “hem après moltes coses: que l’escola s’ha de fer des de l’escola, que no hi ha alternativa a la presencialitat. Que coneixem millor la realitat de les nostres famílies i infants que abans, que som més conscients que l’educació és un servei públic essencial. I que hem estat capaços d’ adaptar-nos a una situació que no podíem ni imaginar”.

El titular d’Educació ha destacat alguns dels nous reptes que afrontarà al capdavant del Departament i els principis d’actuació de la legislatura: “Treballem pel bé comú i això passa per donar recursos i suport adaptats a la realitat de cada centre, per dotar-los com a país d’una escola inclusiva i acollidora, lliure de discriminacions i violències, feminista, laica, coeducadora i que afavoreixi l’accés a la cultura”.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *