Categories
ELNACIONAL.CAT

Joel Joan, commogut: “He fet una de les coses més boniques de la meva vida”

A Joel Joan hi ha moltes coses que li toquen la fibra, que el fan més feliç que cap d’altra. Una, d’àmbit personal, és evident, estar amb la seva família, la que forma amb la seva parella Anna Sahun i les seves meravelloses filles.

L’altra, a nivell professional, porta temps duent-la a terme: fer el que li surt del monyo quan li surt del monyo, amb l’afegit que tot el que fa té èxit i és de les millors coses que es poden veure a Catalunya. Parlem dels projectes audiovisuals que emprén com a actor i director, parlem d’obres de teatre com la divertidíssima Escape Room, de la qual ara n’ha rodat la seva versió cinematogràfica, que els seus fans esperen amb candeletes. Però també, d’altres sèries inesborrables en la memòria que s’han pogut veure a TV3 des que va començar a treure el cap per la petita pantalla: Plats bruts, Porca misèria o la més recent d’El crac.

Joel Joan, al rodatge de la versió cinematogràfica d”Escape Room’ / @joel_joan_oficial

Però al bo d’en Joel hi ha una altra cosa que l’omple i l’emociona, i que no es cansarà mai de fer, defensar la seva llengua i el seu país. Joan porta i pregona orgullós la seva catalanitat allà on va i en qualsevol moment. Només cal donar un cop d’ull a les seves xarxes socials per comprovar que des de la seva humil posició, plantarà cara als elements repressors de l’estat espanyol i portarà orgullós la bandera i la llengua catalana a qualsevol racó de món.

Fa uns dies, ja ho va demostrar definint ‘Espanya’ com mai abans ho havia fet, amb una finezza i contundència com no se li recorda. I ara ha tornat a defensar els seus ideals en una conversa deliciosa amb un grup d’afortunats estudiants.

On? A Sudamèrica, via telemàtica. L’actor i director ha participat en una xerrada amb estudiants de català de l’Amèrica Llatina. Unes converses que l’han commogut i han fet que verbalitzi en veu alta que l’experiència ha estat de les més enriquidores de la seva vida.

Ell mateix ja avisa hores abans que s’ho passarien d’allò més bé, com finalment ha estat: “A veure família… ja som 60 inscrits d’arreu del món per la xerrada de demà. A veure que amb 60 jo ja faig però no em penso callar res de tota la merda que ens envolta. Pot ser divertit. Què cony ho serà!!!!”. 

Joel Joan / @joel_joan_oficial

I després de la conversa, Joan no només es referma en les seves sensacions, sinó que pregona que ha estat “un autèntic plaer” i que “Avui he fet una de les coses més boniques de la meva vida estar dues hores parlant en català i de Catalunya i el seu furtar amb gent de tot sud Amèrica. Gràcies estimats per ser-hi i parlar un català tan brutal.

Des de casa seva, Joan ha pogut copsar les opinions de molts estudiants de català de l’Amèrica Llatina, que després de l’experiència, i de sentir què els hi deia l’actor i director, han volgut agrair-li públicament la conversa. La xarxa s’ha omplert de missatges emocionants de persones que estudien la nostra llengua arreu del planeta, en aquest cas, al continent americà.

Celebrem la proposta que ha dut a terme Joel Joan i l’emplacem a que continuï fent-ho amb la resta d’estudiants de català que hi ha arreu del planeta. Segur que tots ells agraeixen poder parlar de primera mà amb algú que defensa la llengua catalana i Catalunya com ningú.

I segur que ell se segueix emocionant sentint com parlen català en qualsevol racó del planeta.

 

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *