Categories
E-NOTICIES.COM

Joan Carles I hauria creat la seva fortuna amb el tràfic d’armes

El Rei emèrit hauria generat bona part de la seva fortuna personal traficant amb armes als països àrabs, segons explica en un article el diari ‘Público‘. Joan Carles I hauria creat grans beneficis a través d’una empresa fundada l’any 1977 sota el nom d’Alkantara Iberian Exports.

L’empresa es dedicava, presumptament, al tràfic d’armes. Estava controlada pel diplomàtic Manuel Prado i Colón de Carvajal i el magnat Adnán Jashogyi. L’empresa hauria estat finançada amb diners públics de l’Institut de la Indústria i Foment del Comerç Exterior.

Durant la seva activitat, l’empresa hauria venut armes a l’Iran, aquestes operacions provocarien la imputació de Jashogy per tràfic il·legal. El magnat va traspassar tots els drets de la companyia al traficant libanès Abderramán El Assir per tal de poder seguir operant.

A partir de l’any 1984 l’empresa de Joan Carles I, Alkantara Iberian Exports, es va convertir en la major exportadora d’armes de tot l’estat espanyol. L’activitat de l’empresa va finalitzar al 1990, segon explica el ‘Público‘.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *