Categories
ELNACIONAL.CAT

Itàlia suspèn AstraZeneca als menors de 60 anys, després d’una adolescent morta

El govern italià ha anunciat aquest divendres la retirada de la vacuna AstraZeneca a persones majors de 60 anys, després que una adolescent que hi havia estat vacunada morís a conseqüència d’un coàgul de sang.

Camilla Canepa va morir dijous a l’edat de 18 anys després que va rebre la vacuna el 25 de maig, segons informa Reuters. El fet ha provocat una forta polèmica a Itàlia pel fet que la marca anglo-sueca es donés a adults de totes les edats, malgrat les preocupacions mèdiques que ja existien pels efectes en la població més jove, especialment les dones.

“AstraZeneca només s’utilitzarà per a persones majors de 60 anys”, ha indicat finalment als periodistes en una conferència de premsa el comissari especial de la Covid al país, Francesco Figliuolo. La decisió ha estat taxativa.

Itàlia, el país europeu més afectat per la pandèmia després del Regne Unit, va iniciar el 3 de juny la campanya de vacunació contra la Covid-19 per a tots els grups d’edat a partir dels 12 anys.

L’agència italiana de medicaments, que regula les vacunes al país, va autoritzar la vacunació d’adolescents de 12 a 15 anys, els quals sumen en total uns 2,3 milions de persones.

No obstant això, cada regió italiana adapta les directrius nacionals segons el propi pla de vacunació i el nivell de subministraments del qual disposa. “Podem accelerar encara més la nostra campanya de vacunació”, va assegurar llavors el ministre de Salut italià, Roberto Speranza, amb optimisme.

Gairebé 12,4 milions de persones (sobre una població de 60 milions) han estat immunitzades, cosa que correspon al 22,85% de la població de més de 12 anys, segons les últimes estadístiques publicades pel Ministeri de Salut italià.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *