Interior impulsa un procediment per l'”extinció” d’Izquierda Castellana

El Juzgado Central Contencioso-Administrativo número 6 de la Audiencia espanyola va notificar aquest 5 d’agost a Publo comunero la resolució promoguda pel Ministeri de l’Interior a través de l’Advocacia de l’Estat en la qual insta a l'”extinció” d’Izquierda Castellana (IzCa), és a dir, la seva desaparició com a organització política jurídica. La formació que va donar suport a les mobilitzacions independentistes a Catalunya ha rebut el suport explícit de l’Assemblea i Òmnium en les darreres hores.

En aquesta ocasió s’acusa a l’organització que obertament totes les activitats corruptes, antisocials i antidemocràtiques de l’estat amb l’argucia que els estatuts d’IzCa no s’ajusten als canvis introduïts per la reforma legislativa de la Llei Orgànica 3/2015, de 30 de març, de control de l’activitat economicofinancera dels partits polítics.

Tal com expliquen en el seu darrer manifest Izquierda Castellana (IzCa) no ha rebut ni sol·licitat ni un euro de l’arari públic. “La nostra activitat es basa únicament i exclusivament en els nostres recursos, especialment en els nostres recursos humans, és a dir, en els militants i activistes que ens donen suport cada dia d’una manera o altra. IzCa no té com a tal -ni pretén- representació en les institucions d’aquest règim postfranquista”.

A més recoden que “al 2008 ja hi va haver un intent de prohibir IzCa, que finalment es va arxivar al mateix Tribunal”. I subratllen que es d’IzCa han estat denunciant “la política repressiva cap al moviment popular i afavorint simultàniament l’extrema dreta que s’ha dut a terme des del Ministeri de l’Interior i especialment des de la Delegació del Govern a Madrid, la repressió accentuada des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19”. Finalment, també insisteixen que seguiran amb la seva activitat. “Lluitarem contra la nostra il·legalització a l’Audiència Nacional i davant de tots els òrgans judicials, inclosos els europeus, on sigui necessari” per construir poder popular.

 

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *