Inditex anuncia el tancament 8 botigues a Catalunya i 56 a tot l’Estat

Inditex tancarà vuit botigues a Catalunya i 56 a Espanya de les diferents marques que pertanyen al grup aquest estiu entre els mesos de juliol i agost. Aquesta és una nova fase de clausures incloses en el pla de reconversió 2020-2022 pactat amb els sindicats per a absorbir 300 establiments.

Així ho ha comunicat aquest dijous CCOO, que assegura que el programa de tancaments ha estat facilitat per la mateixa companyia i que s’uneixen als més del centenar que es van anunciar fins a abril. En aquesta nova fase de tancaments de botigues afectarà 475 treballadors amb contracte indefinit, amb un especial impacte a Andalusia, ja que baixaran definitivament la persiana 19 punts de venda i es veuran afectats 195 treballadors de plantilla fixa.

Segons la representació sindical, la marca més afectada pels nous tancaments a Espanya és Oysho, amb 13 botigues, seguida per Zara Home (10) i Stradivarius (10). Massimo Dutti tancarà 9 botigues, Pull&Bear Zara clausuraran mitja dotzena cadascuna, en tant que Berskha KC sumaran una cadascuna al pla previst per Inditex, ha informat CCOO.

Per comunitats autònomes, a part de les 8 a Catalunya i les 19 a Andalusia, també s’hi sumaran vuit més a Madrid, cinc a Galícia, quatre al País Valencià i Múrcia, tres a Castella i Lleó, dues a Canàries i el País Basc i un a l’Aragó.

Quan començaran els tancaments?

Aquest pla de tancaments començarà abans del 25 de juliol, quan es tancaran les sis primeres botigues. Els següents 43 tancaments es concentraran entre el 25 i el 31 de juliol, i les últimes 7 botigues durant el mes d’agost.

Inditex va garantir per a aquest procés la reubicació en botigues pròximes i sense pèrdua d’hores de contracte del personal afectat per aquests tancaments. El sindicat alerta sobre el procés i en matèria d’ús d'”una insuficient qualitat” de les vacants ofertes “especialment en termes d’hores de contracte i proximitat”.

A més, CCOO afegeix que aquesta ha estat la causa principal, juntament amb les càrregues de treball i les dificultats de conciliació, que el 25% de les persones afectades pels tancaments anteriors “hagin optat per l’extinció del seu contracte”. Sobre aquest tema, el sindicat assegura en una nota que exigirà que es compleixi “rigorosament el procediment pactat, garantint la reubicació en botigues pròximes i sense pèrdua d’hores de contracte” per als treballadors afectats. També recorda així mateix que en els processos de tancaments anteriors, del total de vacants ofertes només el 60% es van produir en la mateixa província i el 44%, amb entre 30 i 40 hores setmanals de treball.

Inditex i els sindicats van acordar a finals de l’any 2020 una transició al seu model de transformació digital pel qual es tancaran entre 1.000 i 1.200 botigues en el món i 300 a Espanya. El grup es va comprometre a mantenir tots els llocs de treball a Espanya, amb reubicacions en altres centres (amb un límit màxim de 25 quilòmetres) que, en el cas de no ser acceptades, les baixes es consideraran improcedents i l’empleat rebrà la indemnització de 33 dies per any treballat i 24 mensualitats o 45 si el contracte és anterior a 2012.

Aquest programa iniciat per Inditex té com a objectius primordials reforçar les vendes electròniques, accelerar la transformació digital i optimitzar la xarxa de botigues. Al tancament de l’últim exercici fiscal, Inditex operava 6.829 botigues a tot el món, 640 botigues menys, en tant que l’any passat va obrir punts de venda en 29 mercats.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *