Categories
E-NOTICIES.COM

Incendi al pulmó verd del Baix Llobregat

Cinquanta-vuit dotacions terrestres i onze mitjans aeris dels Bombers treballen per extingir un incendi de vegetació que s’ha declarat aquesta tarda a la urbanització Can Sunyer-Valldaina a Castellví de Rosanes, tocant a Sant Andreu de la Barca, i que ja ha cremat 126 hectàrees de vegetació. De fet, les flames també han arribat al terme municipal de Martorell.

Des del cos d’emergència han explicat que “el foc està essent empès pel vent i està fent força focus secundaris des del cap i en descendent”. També han informat que “el canvi de vent de la tarda ha obligat a reubicar vehicles i a variar la ruta dels maer que treballen” en l’operatiu.

.@bomberscat demana confinament Urbanitzacions Can Sunyer del Palau i Valldaina

Seguiu les instruccions de confinament????
? Tanqueu portes i finestres
? Si viviu amb gent gran, infants o persones amb problemes respiratoris, feu seguiment del seu estat de salut#ProteccioCivil https://t.co/aKPHVtiXsT

— Protecció civil (@emergenciescat) July 13, 2021

Protecció Civil ha fet un comunicat en què demanaven als veïns de les urbanitzacions Can Sunyer de Palau i Valldaina que es confinessin. Per protegir-se a casa recomanen tancar finestres i portes per evitar que el fum entri i fer un seguiment de l’estat de salut de persones vulnerables com ancians, nens, o persones amb problemes respiratoris.

Els Mossos d’Esquadra han evacuat tres cases aïllades de la zona, tots els números compresos de l’1 al 50 del carrer Tarragona i diverses finques del carrer Girona de Castellví de Rosanes. A més, han tallat preventivament l’autopista AP-7 en tres punts per l’incendi entre Martorell i Sant Andreu de la Barca. S’ha tallat la circulació preventivament a Martorell, en sentit nord, i al Papiol i Castellbisbal en sentit sud.

L’incendi s’ha declarat després que l’Ajuntament hagi emès un comunicat informant de l’alt risc d’incendi d’enguany a causa de la manca de pluja. En el comunicat recorden que la majoria d’incendis comencen per negligències i enumeren les diverses recomanacions, com no llençar burilles encara que semblin apagades i no cometre imprudències com encendre barbacoes sense mataguspires ni maquinària sense protecció.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *