Impost CO2 de la Generalitat: Calcula quant et tocarà pagar

L‘impost CO2 de la Generalitat de Catalunya es comença a cobrar aquest 16 de setembre. Es tracta del primer impost sobre les emissions de diòxid de carboni als vehicles de Catalunya. El tribut vol conscienciar la ciutadania de l’impacte mediambiental que tenen els cotxes, furgonetes i motos i que es tinguin en compte les emissions de CO2 a l’hora de comprar un vehicle nou.

Calcula l’impost CO2 del teu vehicle

Per comprovar quant ha de pagar el titular de cada vehicle, l’Agència Tributària de Catalunya ha publicat al seu web un padró provisional on s’indica l’import corresponent a l’impost CO2. Es pot calcular l’impost CO2 que li pertoca al teu cotxe o moto mitjançant el NIF de la persona titular i la matrícula del vehicle, o bé a través de la identificació electrònica. Cal introduir el número de telèfon de la persona titular i l’ATC envia un SMS amb un codi per accedir a les dades del padró.

Calcula l’impost CO2 a través de la web de l’Agència Tributària de Catalunya amb el padró provisional

20 €: l’impost CO2 per a la majoria de cotxes

L’import de l’impost CO2 de la Gencat es calcula en funció del número de grams de diòxid de carboni per quilòmetre que s’emet i que figura a la fitxa tècnica del vehicle, a l’apartat V7. La Generalitat ha establert que pagaran els vehicles que superin els 120 grams per quilòmetre. Això vol dir que la majoria de turismes pagaran al voltant de 20 euros, igual que les motocicles i les furgonetes.

Exempció a l’impost CO2, per als elèctrics

Hi haurà exempció de l’impost CO2 a Catalunya per als vehicles 100 % elèctrics que no emeten diòxid de carboni, per tant, no hauran de pagar aquest impost a la Generalitat. Tampoc no es cobrarà cap import als qui toqui a pagar menys de sis euros. De fet, en aquest padró provisional hi figuren 4,8 milions de vehicles matriculats a Catalunya, però es preveu que els qui finalment hauran de pagar l’impost seran 2,3 milions vehicles.

Un cotxe elèctric en un punt de càrrega

Les motos també han de pagar l’impost CO2?

L’impost CO2 també afectarà les motos si es troben dins aquest rang d’emissions que preveu la Generalitat. Ara bé, cal recordar que si les emissions de diòxid de carboni no arriben a més de sis euros, les motocicletes no hauran de pagar, però si ho superen, sí. Si són motocicletes elèctriques tampoc no rebran el cobrament de l’impost d’emissions.

Com es pagarà l’impost CO2 a la Generalitat?

El 16 de setembre comença el període de pagament de l’impost de les emissions de diòxid de carboni, que es podrà fer a través de la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya. Si s’opta per altres vies, a l’octubre es rebrà una notificació amb l’import, els terminis i formes d’ingrés:

Seu electrònica de l’Agència Tributària de CatalunyaEntitats financeres col·laboradoresTelèfon 012ATC us truca (93 551 51 51)Oficines de CorreusOficines i delegacions de l’ATC, amb cita

En el cas dels rebuts domiciliats, se’n carregarà l’import el dia 5 de novembre del 2021.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *