Categories
ELNACIONAL.CAT

Imatge esfereïdora a Barcelona amb un bus: Toni Clapés i la xarxa, impactats

D’un temps ençà, ens hem habituat a un panorama específic, especialment a les ciutats, on a banda de gent en cotxe i vianants, proliferen d’altres perfils de persones que van amunt i avall amb mètodes no tan convencionals. De ciclistes, per exemple, els carrers en van plens. Sense entrar en polèmiques sobre si es passen els semàfors pel forro o no, quan van per la calçada, sobre si van fent un Gran Premi urbà quan circulen per les voreres, sobre si quan surts de casa, has de treure primer el cap i mirar a banda i banda, el que és irrebatible és que una nova espècie omple des de fa temps els carrers.

No són els únics. Gent en monopatí, persones en aquella aberració que es coneix per segway o, i especialment, la febre dels patinets elèctrics. Allaus de persones utilitzant aquest mètode per desplaçar-se. Tot ok. Bé, tot, tot, no. Qui més qui menys, alguna vegada ha vist alguna imatge esfereïdora a punt d’acabar en tragèdia, però que pels pèls no va a més. Com li ha passat a Toni Clapés.

Patinets elèctrics / Carles Palacio

Fa un temps, i per evitar mals majors, Direcció General de Trànsit va prendre una bateria de mesures per intentar civilitzar la seva existència. Sembla de sentit comú, però des de fa uns mesos, no poden anar per voreres, zones de vianants, túnels, carreteres interurbanes o autopistes. La notícia va ser molt ben rebuda per aquells que encara fan servir les cames per desplaçar-se per la ciutat, una minoria silenciosa que va celebrar que el sentit comú tregui el cap enmig de la jungla de l’asfalt.

Dos comunicadors top del nostre país coincidien en l’encert de la normativa, amb missatges inequívocs: Antonio Baños, amb un explícit “QUEDA CLAR?” i Toni Clapés amb una altra expressió on no deixava rastre de dubte: “¡Por fin!”. Un ¡por fin! que va arribar després de patir durant molt de temps alguns usuaris d’aquest aparell que semblen anar per la vida i per les ciutats com si la cosa no anés amb ells pel que fa a respectar les normes de seguretat. I si a l’equació li sumem com van alguns conductors d’autobus, la cosa se surt de mare.

Toni Clapés / TV3

No sabem si el locutor de RAC1 viatja habitualment en aquest mitjà de transport. Però segur que els lectors que sí ho fan hauran patit alguna vegada haver pujat en un bus que sembla conduït per Lewis Hamilton, tipus que van al volant que se les pelen, i que si no vas emmanillat a la barra, pots anar a parar del cul del vehicle fins a la finestra del davant en zero coma. 

I ara, al centre de Barcelona, han coincidit un d’aquests Fittipaldi, com deien abans, amb un usuari de patinet elèctric que es passa els senyals de trànsit pel forro. Tots dos, com si anessin sols. Tots dos, a una velocitat, com a mínim, imprudent, per dir-ho suaument. Ha passat a la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i la Gran Via de les Corts, a Barcelona, just on ara presideix Leo Messi amb una pancarta gegant, per una campanya publicitària de Hard Rock Café.

Pancarta gegant de Messi, al centre de Barcelona / Carlos Baglietto

Allà, una imatge ha posat els pèls de punta a Toni Clapés i a molts usuaris de Twitter. El periodista de RAC1 ha retuitejat un vídeo on la desgràcia ha sobrevolat l’escena, amb un jove en patinet elèctric que se salta un semàfor en vermell i que evita en darrer instant una topada que semblava inevitable amb un bus. Com diu la persona que ha penjat el vídeo, “Aquest ha tornat a néixer”:

Definitivament la gent no és conscient del que porta a les mans quan es condueix encara que només sigui un patinet elèctric. Aquest ha tornat a néixer. pic.twitter.com/HU9j7mJT0A

— Anti-radar Catalunya (@antiradarcatala) August 30, 2021

Imatge que ha impressionat, i de quina manera, la xarxa:

 

…Poques coses ens passen. 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *