Illa, a ‘El Heraldo de Aragón’: “No hi haurà referèndum ni el 2030, ni el 2040”

El líder del PSC, Salvador Illa, ha clavat avui una nova paletada a la taula de diàleg, en una entrevista a El Heraldo de Aragón. Illa ha assegurat al diari de Saragossa que no hi haurà cap referèndum sobre la independència de Catalunya “ni al 2030, ni al 2040”, i ha apostat per considerar el conflicte entre Catalunya i l’Estat una qüestió només interna catalana. Per a això ha defensat obrir una taula de diàleg, però a Catalunya i entre els partits catalans.

“No hi haurà referèndum per la independència ni el 2030 ni el 2040. No n’hi haurà perquè Catalunya necessita polítiques que uneixin els catalans. Reclamem una taula per dialogar els catalans amb nosaltres mateixos, trobar un punt de consens, i després no tinc inconvenient que l’acord pugui ser ratificat en votació. Però crec que votar una ruptura no és un camí adequat ara”, ha indicat.

Iceta a la taula de diàleg

 

Illa ha apostat també perquè el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, formi part de la taula de diàleg per part del govern espanyol. “Iceta és una persona adequada per formar part d’aquesta taula, els socialistes catalans ens en sentiríem molt afalagats”, ha indicat.

En canvi, el líder del PSC ha insinuat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no assistirà a la taula de diàleg, i ha criticat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ho reclami. “Em sembla una mica agosarat per part del senyor Aragonès començar a donar lliçons quan és tan fals. Justament ell, que va ser l’únic que no va assistir a la conferència de presidents al juliol a Salamanca deixant la cadira dels catalans buida”, ha dit.

Tot i aquestes crítiques, Illa ha obert la porta a negociar els comptes de la Generalitat amb Aragonès, amb l’argument que “Catalunya no es mereix estar sense pressupostos“.

El líder del PSC aprofita l’entrevista per lloar la política del president d’Aragó, el també socialista Javier Lambán, i reclama la presentació d’una candidatura conjunta entre Aragó i Catalunya per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. “És un repte molt rellevant per a Aragó i Catalunya, un motiu excel·lent per estrènyer llaços entre les comunitats. Estem molt a favor que intentem fer aquests jocs olímpics. És un tema que he analitzat amb Lambán”, ha explicat.

A l’entrevista no pregunten a Illa per la seva polèmica afirmació en el sentit que els 10 anys viscuts fins ara del procés han estat el pitjor que li ha passat a Catalunya en els darrers 300 anys. En canvi, sí que aborden el futur del PSC amb el relleu d’Iceta per Illa com a primer secretari.

“En l’enfocament polític canviaran poques coses. Amb molta humilitat, al PSC no li va pas malament a Catalunya. Jo veig que els companys volen que fem un pas endavant. El congrés del 17 i 18 de desembre serà molt obert a la societat, de consolidar la idiosincràsia de governar”, ha manifestat Illa.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *