Grup C de l’Eurocopa: Països Baixos, Ucraïna, Macedònia del Nord i Àustria

Si hi ha i una paraula que defineixi el Grup C de l’Eurocopa, aquesta és sens dubte “il·lusió”. D’una banda, per la il·lusió dels Països Baixos, que després de 7 llargs anys sense disputar cap competició de seleccions, després de quedar-se fora de l’Eurocopa del 2016 i del Mundial 2018, torna amb un equip renovat amb el qual aspira a tot.

I d’altra banda hi ha la il·lusió dels 3 aspirants a passar de ronda, Ucraïna, Àustria i Macedònia del Nord, que per primera vegada ha arribat a una fase final. Amb el sistema implantat des de Franca 2016, als vuitens de final no només es classifiquen tots els primers i segons de grup, sinó que també passen de ronda els 4 millors tercers, per la qual cosa les possibilitats d’arribar a les eliminatòries augmenten considerablement. I allà, el cel sempre està més a prop.

Depay i De Jong, celebrant un gol / Europa Press

Països Baixos: una altra ‘Taronja Mecànica’ per somiar amb tot

De disputar la final de Sud-àfrica 2010 i les semifinals de Brasil 2014 a caure en l’ostracisme. Aquesta és la dura travessia pel desert per la qual han hagut de passar els Països Baixos, un període en què les noves generacions han anat ocupant l’enorme forat que van provocar les retirades de la selecció de Van Persie, Robben, Sneijder i companyia, la base d’un gran combinat al qual només li va faltar un títol per coronar-se.

Ara, sota la batuta de Frank de Boer, que va prendre el testimoni de Koeman l’estiu passat, els líders oranje són De Jong, De Ligt, Klaassen i Depay, als quals s’afegeixen peces del nivell de Wijnaldum o Berghuis, que aquesta temporada ha firmat una grandíssima actuació amb el Feyenoord. La nota negativa és la baixa de Van Dijk, el líder de la defensa, que fa diversos mesos que està a la infermeria per una greu lesió. A més de Van de Beek, qui també s’ha confirmat la seva baixa just la setmana que comença el torneig.

Roman Yaremchuk, la nova sensació del futbol ucraïnès / Europa Press

Ucraïna: un llop amb pell de xai

Ucraïna és una de les seleccions més perjudicades per l’ajornament de l’Eurocopa. I és que el conjunt Zbirna ha firmat un 2021 molt irregular, després d’aconseguir la classificació per a l’Eurocopa de forma brillant, practicant un bon futbol i quedant líder de grup, per davant de Portugal.

Amb Konoplyanka i Yarmolenko, els líders de la passada generació, en hores baixes, la nova estrella és Yaremchuk, un davanter poderós que aquesta temporada ha marcat 20 gols a la lliga belga. I després, és clar, apareix la figura de Malinovskyi, unes de les peces importants de l’Atalanta de Gasperini. I en tercer lloc no s’ha de perdre de vista el jove Tsygankov, que aquesta temporada, amb només 21 anys, ha explotat al Dinamo de Kíev.

Lloa, celebrant un gol amb Àustria / Europa Press

Àustria: els vuitens no són un impossible

I no menys il·lusió destil·la l’Àustria de Franco Foda, amb gran part dels seus jugadors disputant la Bundesliga. Els Burschen es van classificar folgadament, superant Eslovènia i Macedònia del Nord a la classificació, i aterren a l’Euro amb clares aspiracions d’arribar als vuitens de final.

Amb Alaba com a gran estrella, Àustria és un conjunt sòlid i ben organitzat, amb Dragovic com a líder de l’eix defensiu, Sabitzer, del Leipzig, com referent en la creació i el sorprenent Kalajdzic, una de les grans revelacions de la Bundesliga, en la qual ha marcat 16 gols amb l’Stuttgart, a la punta atacant. I, després clar, cal destacar la figura del díscol Arnautovic, màxim golejador d’Àustria en la fase de classificació, i que continua sorprenent en la lliga xinesa.

Macedònia del Nord, amb Pandev com a gran líder / Europa Press

Macedònia del Nord: no vol despertar del somni

Qui li havia de dir a l’incombustible Goran Pandev que, amb 37 anys i sent el líder d’una selecció aparentment dèbil com Macedònia del Nord acabaria disputant una Eurocopa. I és que la classificació del linx vermell per a l’Euro va ser una autèntica gesta, un èxit que els d’Angelovski van aconseguir després de quedar tercers del seu grup i, posteriorment, imposar-se en una apassionant repesca a Kosovo i a Geòrgia amb un històric gol de Pandev.

A més de l’exdavanter, entre d’altres, de la Lazio i de l’Inter, a Macedònia del Nord destaca Bardhi, el talentós migcampista del Llevant, mentre que Nestorovski, la gran parella en l’atac de Pandev, no podrà disputar el torneig en estar lesionat.

 

Imatge principal: configuració del Grup C de l’Eurocopa / UEFA

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *