Granados, a Aragonès: la presència de Sánchez a la taula no és “tan important”

El PSOE ha respost amb claredat les declaracions del president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre la presència de Pedro Sánchez a la taula de diàleg entre Catalunya i l’Estat: no és “tan important” com la necessitat que hi hagi “voluntat de diàleg i d’acord”.

Així ho ha assegurat la portaveu del Comitè Organitzador del 40 Congrés del PSOE, Eva Granados, que també és la viceprimera secretària del PSC, en una roda de premsa aquest dilluns a la seu socialista del carrer Ferraz en ser preguntada per les declaracions d’Aragonès, qui ha dit aquest mateix matí que “no concep una reunió en què no hi hagi” el president del govern espanyol.

Per a Granados, la composició de la taula és una qüestió que han d’abordar amb “discreció” les dues delegacions que en aquests moments treballen per reprendre la taula, la reunió de la qual està prevista per a la setmana del 13 de setembre, tal com van acordar Sánchez i Aragonès en la seva trobada bilateral de finals de juny.

Demana discreció

“La taula de diàleg és una cosa prou seriosa com perquè siguin els dos governs els que de manera discreta puguin parlar de quins són les composicions, els calendaris i el contingut de les reunions. No crec que les declaracions públiques ajudin a la bona finalitat d’un procés de diàleg”, ha argumentat.

En tot cas, la dirigent socialista ha destacat que el veritablement important és que els dos Executius afrontin aquesta nova etapa amb voluntat d’arribar a un acord, més enllà de qui se senten a la taula.

“Per part del govern espanyol i dels socialistes tenim la voluntat que s’arribi a bon port. Més enllà de la composició, la voluntat és que hi hagi diàleg. Veurem qui està en aquesta reunió, però no crec que sigui tan important la composició de les delegacions de cada govern com la voluntat d’arribar a acords”, ha conclòs.

Pel que fa a la determinació d’Aragonès de tornar a portar a aquesta taula de diàleg la celebració d’un referèndum d’independència, Granados li ha recordat que la posició del govern espanyol i del PSOE continua sent la mateixa. “No creiem que un referèndum pugui solucionar res, sinó que s’endinsaria en les divisions”, ha reiterat.

CGPJ

D’altra banda, Granados ha denunciat “els 1.000 dies de bloqueig i de segrest de la Constitució” i ha assenyalat als populars per “estar instal·lats en el no” sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Granados ha dit que “això no té res que veure en fer oposició al govern, perquè és una obligació constitucional” i ha reclamat que “enfortir les institucions ha de ser una prioritat de tots”. “Hi ha assumptes que haurien de quedar fora de la lluita partidista”, ha clamat.

La dirigent socialista també ha denunciat que està paralitzada la renovació al Tribunal de Comptes, al Defensor del Poble i al Tribunal Constitucional. I l’ha qualificat de “sabotatge institucional“.

 

Imatge principal: la portaveu del Comitè Organitzador del 40 Congrés del PSOE, Eva Granados / Foto: PSC

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *