Govern destinarà 400.000 euros per millorar el sistema informàtic de la duana

Fa temps que el Govern té entre els reptes -almenys els que s’afirmen de forma pública- l’impuls decidit de la digitalització de tota l’administració. En aquest objectiu, s’emmarca el projecte que ara s’ha tret a concurs: una modernització de l’actual sistema informàtic del cos de duana. Es considera clau poder dotar d’una major eficiència a tot el departament. Enguany, es preveu destinar fins a 400.000 euros.

El servei disposa d’un sistema informàtic des del 1993, que es va instal·lar i posar en marxa arran de la signatura de l’acord duaner amb la Unió Europea. Des del febrer del 2013, l’eix del mateix és una aplicació anomenada Viator, que al llarg dels darrers anys ha anat integrant les diferents evolucions legals que afecten el departament. També s’ha adaptat a les novetats tecnològiques.

Però el Govern té clar que ha d’anar més enllà. I ara vol implementar una potent millora de tot el sistema amb “un nou paquet de mesures evolutives”. L’objectiu és “potenciar l’ús de l’oficina virtual” per permetre que els ciutadans puguin fer des de casa o l’oficina el màxim nombre de tràmits”. També es vol “eliminar tant com sigui possible la generació de papers” i “automatitzar els processos”.

Un altre dels objectius dels treballs d’actualització fa referència a la base de dades del departament. Es vol recuperar la informació de la informació prèvia a la instal·lació del sistema Viator -és a dir, la prèvia al 2013- en l’actual. Per tant, la base de dades històrica quedarà integrada, fet que suposarà facilitar la feina quan s’hagi de buscar informació anterior al sistema informàtic actual.

El concurs s’ha licitat ara i les empreses interessades disposen de temps fins al 17 de juny per presentar les seves ofertes. Per tant, la implementació de les millores s’hauria d’efectuar durant el segon semestre de l’any. La partida pressupostària prevista pels treballs se situa entorn els 400.000 euros.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *