Categories
ELNACIONAL.CAT

Fórmula Abierta enfurisma els fans per un homenatge a Àlex Casademunt: “Macabro”

Quan algú li fa un homenatge públic a un difunt, a algú que s’estimava i troba a faltar després de la seva mort, sobretot, si aquesta va ser dramàtica, inesperada i molt abans del que tocava, ha d’anar amb peus de plom per no ferir sensibilitats que encara poden estar a flor de pell en molta gent que encara plora la pèrdua de la persona en qüestió.

I ara, qui acaba de viure-ho en la seva pròpia pell, és la cantant Geno Machado i el que han fet en memòria del seu amic i excompany de grup, Àlex Casademunt.

Àlex Casademunt, Geno Machado i Javián Díaz, ‘Fórmula abierta’ / @formula_abierta

La canària, mesos després de sortir de l’acadèmia d’Operación triunfo, va formar un grup de música, Fórmula Abierta, amb alguns companys del programa que com ella, van quedar eliminats durant les primeres setmanes, tenint més complicat que els finalistes emprendre una exitosa carrera musical en solitari. Més enllà de les Rosas, Bisbals, Bustamantes, Chenoas, Manus Tenorio o Giselas, quatre dels triunfitos d’aquella llegendària primera edició del talent de cantants van pensar que seria una bona sortida formar un grup.

I és el que van fer Geno, Javián, Mireia i el tristament desaparegut Àlex Casademunt. Un grup que com a principal èxit, va crear aquesta cançó que va tenir certa repercussió en envelats, patxangues, festes de poble i discoteques d’estiu: Te quiero más.

El cantant català va deixar la formació el 2003 per mirar de fer-se un forat per sí sol, però anys després es va retrobar amb Geno i Javián per reprendre aquella Fórmula Abierta i emprendre una sèrie de concerts des del 2016 al llarg de la geografia espanyola. La seva relació sempre va ser molt bona, i els dos companys de grup d’Àlex, com la resta d’aquella inoblidable Operación triunfo embrionària, van plorar i lamentar la tràgica mort del del Maresme. 

I ara, després de quatre mesos de la mort de Casademunt, Fórmula Abierta llança aquest divendres un tema, Contigo me quedo, que portava guardat dos anys en un calaix, i amb el qual Geno i Javián volen retre homenatge al seu company. Però el que en un principi era un bon gest, se’ls hi ha girat en contra i han rebut per totes bandes.

Àlex Casademunt, Geno Machado i Javián Díaz, ‘Fórmula abierta’ / @formula_abierta

Allau de crítiques a la formació per la cançó que han triat, especialment, pel que hi diuen en un moment determinat de la lletra, que molts han trobat del tot inapropiada, de mal gust, i fins i tot, han considerat de repulsiva o macabra. Jutgin vostès mateixos. Aquest és l’avançament i aquesta la part de la lletra que ha generat tanta controvèrsia:

Nuevo single inédito de @FormulaAbierta con tres de sus componentes originales @OficialGeno @JaviAn_Oficial y su querido amigo y compañero #alexcasademunt#contigomequedo estará disponible en 16 de julio.@SpotifySpain @iTunes @GooglePlay #news #novedades #single #formulaabierta pic.twitter.com/1gDaU2lWgs

— Sonogrand Music (@SonograndMusic) July 13, 2021

“Siento que me estoy muriendo, cómo el corazón se para y hasta me falta el aliento. Me resucitas a besos”, canten. Unes paraules que han grinyolat de mala manera als oïdes de molts seguidors, que no veuen apropiat que en una cançó d’homenatge a Àlex es diguin frases com aquestes en to festiu. La llista de comentaris destrossant l’elecció del grup és d’aquest estil:

Però si els fans estaven indignats, encara més una de les afectades, la pròpia Geno Machado, que ha reaccionat de manera furibunda contra les crítiques: “Me parece muy fuerte que se ofenda la gente que nunca fue fan de Alex y que nosotros tanto Javian, discográfica, su familia, repito, su familia y yo no vemos nada malo en una letra de una canción de amor con todas sus metáforas. Caso cerrado”:

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *