Flash Flash, molt més que truites

La truiteria Flash Flash, a la Granada del Penedès, 25, es va inaugurar a finals dels franquisme, l’any 1970. En aquest local de disseny trencador es van començar a respirar els primers aires de llibertat.

Un Cap d’Any a Londres

El Flash Flash el van fundar dues parelles d’amics: l’Alfonso Milà i la Cecilia Santo Domingo, i el Leopoldo Pomés i la Karin Leiz. La idea va sorgir en un viatge de Cap d’Any a Londres l’any 1969. Les dues parelles van sortir a sopar i els va resultar molt complicat trobar un lloc, fins al punt que van acabar sopant a l’hotel. De la frustració del moment, i entre copes, va sorgir la idea de muntar una truiteria a Barcelona. Volien crear un lloc on tot fossin facilitats pel client i el tracte, molt amable. L’horari havia de ser ininterromput, cosa que a la Barcelona d’aquell moment va ser molt impactant. El Flash Flash obria de les 13 a la 1 h de la matinada.

Disseny trencador

El disseny del local va ser totalment trencador. Les parets i tot el mobiliari són blancs. Quan es va obrir, alguns deien que recordava un hospital. Per les parets, la imatge d’una fotògrafa a mida real en diferents posicions. El flash de la seva càmera són els llums que il·luminen el local. La model de la foto és Karin Leiz i l’autor de les fotos, Leopoldo Pomés.

De bon principi, el Flash Flash es va omplir de models i de membres de l’anomenada Gauche Divine, ansiosos de trobar la modernitat i els espais de llibertat que no existien a Barcelona a causa del franquisme. L’èxit va ser total, malgrat un estudi de màrqueting que li donava un mes de vida.

Leopoldo Pomés

Leopoldo Pomés, a més de ser un dels creadors del local i de fer-ne la decoració, va ser un gran publicista i va crear alguns anuncis publicitaris mítics, com el del cavall blanc de Terry, o el de les bombolles de Freixenet.

Actualment, el Flash Flash és a mans de la segona generació i són conscients de la responsabilitat i la sort que suposa haver heretat un negoci com aquest. La idea és renovar-lo, però mantenint la idea original. Avui, a la carta hi ha 50 truites diferents i mantenen el bufet d’amanides, una altra aportació pionera del local.

Ho va explicar Iván Pomés, copropietari de Flash Flash, en aquest capítol del ‘Va passar aquí’.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *