Fiscalia demana sis anys per a Buch

La Fiscalia Superior de Catalunya demana sis anys de presó i 15 d’inhabilitació absoluta per a l’exconseller d’Interior, Miquel Buch, per delictes de malversació de cabals públics, per facilitar un escorta a Bèlgica a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

També demanen per a ell dotze anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic i per a l’exercici del dret de sufragi passiu per un delicte de prevaricació administrativa.

En el text del Ministeri públic a què ha tingut accés Antena 3 també demana quatre anys i sis mesos de presó i tretze anys d’inhabilitació per delictes de malversació per al sergent de Mossos d’Esquadra Lluís Escolà, com a cooperador necessari.

El fiscal sosté que Buch va decidir facilitar Puigdemont un servei de protecció a l’estranger amb “persones de la seva estricta confiança a costa de l’erari públic”.

Els acusats també tindran responsabilitats civils i hauran d’indemnitzar “conjunta i solidàriament a l’Erari Públic de la Generalitat de Catalunya” més de 52.000 euros pel perjudici patrimonial a el mateix causat, suma que s’ha d’incrementar en l’interès legal corresponent des del dia 11 de març de 2019, segons indica el document de la fiscalia.

Font: e-noticies: Política – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *