Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

Fetitxe 13 carrega contra la “casta que pacta a Madrid i s’amaga darrere de l’estelada”

Fetitxe 13 ha publicat un nou tema “Pàtria” on carrega a tort i dret contra la classe política, tant catalana com espanyola, a qui qualifica de casta i acusa de connivència. Joël Prieto Prats, el músic darrere l’àlies, titlla Catalunya d'”última colònia” i “terra ocupada”, per passar després a teixir un panorama polític i social on els partits polítics i diferents governs, per sobre de les seves diferències ideològiques o pàtries, s’acaben entenent: “Vota una altra vegada a la casta de sempre que pacta a Madrid i s’amaga darrere d’aquella estelada”.

Amb la col·laboració de Bitah (Tribade, Ascensa Fuore) i Toni Mejías (Chikos del Maíz), el raper reusenc els acusa de jugar amb les aspiracions de llibertat d’uns i l’ultranacionalisme espanyol d’altres, per tal de no afrontar la realitat social i les desigualtats. Tal com canta a la cançó, aquesta confrontació nacional irresolta fan que al país “un de cada tres nens” visqui “a la misèria”, s’avanci en la privatització de la sanitat o es reprimeixin les manifestacions a cop de porra. La corrupció sistèmica dels partits, la monarquia, la banca, la justícia o l’IBEX 35 són altres agents que surten malparats a les rimes de Fetitxe 13. 

A la lletra també s’apunta com els polítics han deixat “a l’estacada” al poble en les seves aspiracions d’independència i no admeten “la queixa a la seva jugada”.

 

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: