Exsecretaris de l’ANC esclaten contra l’acord ERC-Junts: “Un nou engany”

No tot l’independentisme ha vist amb bons ulls l’acord al qual han arribat ERC i Junts per desencallar la investidura de Pere Aragonès. Un exemple és Donec Perficiam, la plataforma creada abans de les eleccions del 14-F per set exsecretaris de l’Assemblea que van abandonar l’entitat per discrepàncies amb la direcció.

En un breu comunicat emès aquest dimarts, els exsecretaris repten a trobar a l’acord l’apartat on s’explica “com fer possible la independència”. Amb un to força irònic, també demanen trobar la paraula “unilateralitat” o l’apartat “on s’esmenta el mandat inequívoc de l’exercici de sobirania més gran que ha fet el poble de Catalunya, que no és altre que el referèndum de l’1-O“.

Certament, el terme ‘unilateralitat’ no apareix en cap de les 46 pàgines de l’acord. “Spoiler, no us diem on enviar les respostes, no ho trobareu”, es burla el comunicat de Donec Perficiam. Els impulsors del grup també carreguen durament contra les entitats, l’Assemblea i Òmnium Cultural, a les quals acusen de ser els “col·laboradors necessaris” per fer aquest “nou engany” que per ells suposa l’acord entre els dos principals partits independentistes.

Unilateralitat i l’1-O

Sobre la crítica que els exsecretaris fan a republicans i postconvergents per la falta de concreció en com aconseguir la independència, l’acord diu que “el mandat de les urnes del passat 14F ens obliga a buscar una acomodació a les dues estratègies per assolir la independència i treballant plegats refent complicitats i lleialtats”.

Pel que fa al mandat de l’1-O, l’acord no especifica com i quan s’implementarà, i ni tan sols si s’implementarà. Ara bé, afegeix que “només un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’Estat espanyol pot substituir el mandat polític del referèndum de l’1 d’octubre per treballar per fer real la República catalana”.

“Hauríeu de marxar”

En un altre comunicat emès ahir, els exsecretaris de l’ANC ja exigien als partits que demanessin perdó “pels 3 anys que no heu implementat la República”. “I hauríeu de marxar per incomplir un mandat del Parlament”, afegien.

“O és que el Parlament és vàlid per elegir un president i no per complir un mandat vinculant de referèndum? No acceptem les disculpes per fer un Govern autonomista. La nostra lluita no és fer un Govern, és fer la independència… I amb aquesta gent no hi haurà res a fer. No ho van fer, no ho han fet i no ho faran… Si incompliu el mandat de les urnes, a nosaltres sí que ens trobareu enfront!”, van concloure.

Imatge principal: compareixença de Jordi Sànchez i Pere Aragonès per presentar l’acord de Govern / Foto: Sergi Alcàzar

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *