Estats Units donarà 500 milions de vacunes a un centenar de països

Els Estats Units donaran 500 milions de dosis de la vacuna de Pfizer a un centenar de països. El The New York Times ha avançat avui que l’administració Biden ha tancat un acord amb la farmacèutica davant la pressió internacional que exigeix a la superpotència comprometre’s més davant les disparitats en el repartiment de vacunes arreu del món i l’escassetat de dosis en algunes regions.

Segons relata el rotatiu, aquestes vacunes s’entregaran en dos anys. Els primers 200 milions es distribuiran aquest any i els 300 restants l’any que ve. Així mateix, també es destaca que la producció de les dosis es farà en la seva totalitat als Estats Units. 

La setmana passada, Biden ja va dir que els Estats Units distribuiran 25 milions de dosis aquest mes a països de Carib i Amèrica Llatina; Àsia meridional i sud-oriental; Àfrica; i els territoris palestins, Gaza i Cisjordània. Són les primeres dels 80 milions que Biden es va comprometre a enviar a l’exterior a finals de juny. Gran part d’aquestes s’enviarà a llocs de crisi i en situació d’urgència com l’Índia i Cisjordània i Gaza, han dit funcionaris de l’administració, segons informa el The New York Times.

Incentius per vacunar-se

La vacunació als Estats Units s’ha estancat després d’arribar al 52%, informa el diari. De fet, ja fa setmanes que el govern estatunidenc planteja diferents incentius per encoratjar la població a vacunar-se. Des d’entrades per esdeveniments esportius, fins a begudes de franc, passant per incentius econòmics o menjar. 

Segons va explicar l’ABC News, l’objectiu és aconseguir un “mes d’acció” per instar a més nord-americans a vacunar-se abans de les vacances del 4 de juliol. I és que ja està molt a prop d’assolir l’objectiu d’immunitzar el 70% dels adults, almenys amb una de les dosis, de cara al dia de la independència. “Com més persones ens vacunem, més èxit tindrem en la lluita contra aquest virus”, va dir Biden des de la Casa Blanca en anunciar aquest esprint en l’administració dels vaccins. En aquesta línia, el president va predir “un estiu de llibertat, d’alegria, de reunions i celebracions” pel país. 

 

 

Imatge principal, Joe Biden / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *