Espanya recula: no imposarà restriccions obligatòries per l’oci nocturn

La pressió de les autonomies ha obligat a Carolina Darias a fer marxa enrere i finalment no s’imposaran restriccions sobre l’oci nocturn. Sanitat ha reculat i ha pactat amb les comunitats que no hi hagi normes d’obligat compliment per l’obertura de la restauració i l’oci nocturn.

El Consell Interterritorial de Salut ha aprovat avui una revisió de la declaració d’actuacions coordinades aprovada la setmana passada. Així, les restriccions sobre la restauració desapareixen del document i les restriccions sobre l’oci nocturn passen a ser recomanacions. La decisió última en aquests sectors serà de les comunitats.

Darias ha justificat la decisió assegurant que “el govern espanyol escolta a tothom”. En aquest sentit, ha destacat que avui la decisió ha estat unànime, encara que ha matisat que una comunitat no ha volgut participar en la votació. “Teniem la determinació de trobar una sortida conjunta”, ha expressat.

Rectificació d’una decisió polèmica

La setmana passada el Consell Interterritorial de Salut va acordar una declaració d’actuacions coordinades d’obligat compliment pel procés de desescalada que limitaven l’obertura de l’oci nocturn i la restauració. Un acord, però, que no va ser unànime, ja que cinc comunitats s’hi van oposar, entre elles Catalunya. Les autonomies contràries a les restriccions van denunciar que la situació suposava una invasió de competències i algunes, com Madrid, van assegurar que desobeirien les directrius.

Dilluns, però, el ministeri va fer les primeres passes enrere després d’haver insistit en l’obligatorietat de la nova norma. Ho va fer després que l’Audiència Nacional acceptes el recurs de Madrid a les restriccions i les paralitzes de manera cautelar. De fet, ahir ja es va saber que no s’imposarien restriccions a escala estatal sobre la restauració 

Epidèmia en descens

Un mes després del final de l’estat d’alarma, l’evolució de la pandèmia segueix en descens. Avui la incidència acumulada se situa en els 111 casos, caient en 1,54 casos des d’ahir i en 6,63 casos respecte al dimecres de la setmana passada, seguint la tendència dels darrers dies. 

També les dades d’hospitalitzacions són positives, ja que 7 comunitats i Ceuta tenen els hospitals en situació de nova normalitat i el nombre d’ingressos s’ha reduït a la meitat des del 9 de maig. Les UCI també evolucionen en positiu, amb 1.088 ingressats, mentre que fa un mes n’hi havia 2.134.

 

 

Imatge principal, un bar de Sitges reobre per participar en l’assaig de l’oci nocturn / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *