Categories
ELNACIONAL.CAT

Espadaler s’indigna amb el conseller Elena: “La CUP mana, el Govern obeeix”

L’exconseller d’Interior i actual diputat del grup dels socialistes al Parlament, Ramon Espadaler, s’ha mostrat indignat amb els canvis que ha anunciat el conseller Joan Ignasi Elena sobre la defensa jurídica dels agents dels Mossos.

En resposta a la CUP, el conseller ha avançat que a partir d’ara la defensa penal dels agents es durà a terme des del gabinet jurídic central de la Generalitat i no des d’Interior, com s’havia fet fins avui. La decisió ha estat celebrada per la CUP, que l’ha valorat com un primer pas en el canvi de 180 graus que els anticapitalistes demanen al Departament.

Les crítiques d’Espadaler

La CUP mana, el Govern obeeix“, ha sentenciat Espadaler en un fil a Twitter. “Males notícies per al cos de Mossos d’Esquadra”, comença l’exconseller. “El Conseller Joan Ignasi Elena anuncia al ple del Parlament que desmunta el gabinet jurídic d’Interior, (especialitzat en la defensa jurídica dels Mossos) per passar-lo al Gabinet Jurídic Central. Aplaudiments de la CUP”, constata.

“Diu Elena que defensarà els Mossos com a qualsevol altre funcionari. Sona bé, però fa una trampa: obvia que la policia, al tenir encomanat el monopoli de l’ús de la força, assumeix riscos diferents a la resta de funcionaris. Per això requereix una defensa especialitzada“, reivindica.

El Govern es mira amb desconfiança els Mossos. Al ple del Parlament d’avui, anuncia que desmunta el gabinet jurídic d’Interior que els defensa judicialment i impulsa una Comissió parlamentària que qüestiona la gestió de l’ordre públic. La CUP mana, el Govern obeeix”, lamenta.

El gabinet jurídic d’Interior

Cal esmentar, però, que tot i que Elena no ha entrat en detalls, no ha anunciat en cap cas la dissolució del cos d’advocats d’Interior, motiu pel qual el diputat de la CUP Xavier Pellicer ha assenyalat aquesta acció com la propera passa a fer per part d’Interior.

“Històricament, el gabinet jurídic d’Interior ha actuat com a corretja de transmissió de les pitjors pràctiques policials i ha impulsat la persecució contra la dissidència”, ha denunciat. Per aquest motiu, l’anticapitalista ha demanat el desmuntatge definitiu del cos d’advocats d’Interior i ha alertat al Govern que no pot considerar-se democràtic “mentre enviï manifestants a la presó”.

Pellicer també ha recordat que l’objectiu final de la formació és la “retirada total i absoluta” de les acusacions contra els manifestants independentistes i ha al·legat que la majoria de lesions que denuncien els agents són lleus o inexistents.

 

Imatge principal: el diputat del grup socialista i líder d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, en un ple al Parlament / Foto: ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *