ERC, sobre l’incivisme: “Barcelona era una ampolla de cava sacsejada i aquest estiu s’ha destapat”

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha carregat contra el govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni després de les botellades i els actes d’incivisme que s’han viscut aquest estiu a Barcelona. Coronas ha assegurat que la ciutat “no estava preparada per afrontar” la fi del toc de queda i, per això, considera que “Barcelona era com una ampolla de cava sacsejada, i se li ha tret el tap“. En paral·lel, el republicà ha criticat que l’Ajuntament “no ha dotat els serveis municipals de manera suficient per poder fer front a aquesta situació”.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC ha lamentat que, proporcionalment, l’estiu del 2021 “hi ha el mateix nombre d’agents de la Guàrdia Urbana disponibles que als estius dels anys 80”; segons els republicans, tant al juliol com a l’agost, un 40 % de la plantilla del cos fa vacances. Per això, Coronas ha atribuït l’esclat de l’incivisme a una “falta de capacitat de planificar i de voluntat de resoldre els problemes“. El republicà també s’ha fet ressò de les queixes d’alguns sindicats de la Guàrdia Urbana, que demanen més recursos i efectius.

Les crítiques d’ERC no han estat les úniques que ha rebut la gestió de l’Ajuntament a l’hora d’afrontar el fenomen de les botellades aquest estiu. Aquest mateix diumenge, el Grup Municipal de Ciutadans també ha carregat contra l’executiu municipal i ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de convertir Barcelona en “la capital europea de les botellades“. De la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha comparegut aquest dilluns i ha demanat canvis en l’oci nocturn per frenar “l’explosió d’incivisme”.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *