Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

ERC insta Brussel·les a “seguir” la taula de diàleg

Els eurodiputats catalans han aprofitat la seva intervenció al debat amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per exposar les seves reivindicacions. Des d’ERC han reclamat que presti atenció a la taula de diàleg, Junts ha denunciat la repressió i el PP ha demanat a la CE que eviti “separatismes oportunistes”.

L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé ha instat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, a “seguir” la taula de diàleg entre el Govern i l’executiu de Pedro Sánchez poques hores abans que comencin les converses. “Els conflictes sobre l’autodeterminació requereixen una solució negociada i democràtica”, ha dit aquest dimecres al debat sobre l’estat de la UE. A part de reivindicar el dret a l’autodeterminació, Solé ha denunciat la desigualtat en l’accés a les vacunes als països més pobres: “Hem de ser més solidaris”. També ha destacat l’escassetat de components, com per exemple els semiconductors.

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha intervingut dues vegades durant el debat a l’Eurocambra d’aquest matí. Tots dos discursos centrats en la qüestió catalana. Malgrat l’inici del diàleg amb el govern espanyol, Ponsatí ha criticat que continua la “persecució” dels dissidents catalans i “l’espionatge dels opositors polítics”. Ara bé, ha assegurat que el moviment independentista “no s’ha doblegat a la por”: “Malgrat la indiferència de les institucions de la UE, vencerem”.

En canvi, l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha demanat “una unió més perfecta evitant els separatismes oportunistes” que fan “falses promeses”. Montserrat ha apostat per “avançar en matèria de defensa” i utilitzar els fons de recuperació “per reindustrialitzar Europa”.
 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *