Emotiva rebuda de Vic als presos polítics

Centenars de persones han omplert, aquest vespre, la plaça Major de Vic per homenatjar els presos independentistes i els encausats pel procés.

L’acte ha comptat amb la participació del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el secretari general de Junts Jordi Sànchez i els consellers Quim Forn, Josep Turull, Josep Rull i Dolors Bassa.

 

Centenars de persones davant l’escenari a Vic / ACN

 

A l’acte, tots els participants han expressat alguns missatges d’agraïment a la ciutadania el seu suport i han reiterat la seva voluntat de seguir lluitant per la independència de Catalunya.

 

Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Josep Turull, Josep Rull i Dolors Bassa a l’homenatge de Vic / ACN

 

Turull recorda els exiliats

Jordi Turull ha fet referència al president Carles Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que encara continuen a l’exili. “A  Amer vaig dir que no em sentiria lliure fins a veure a casa nostra el president Carles Puigdemont. Avui dic que no em sentiré lliure fins a veure la Marta Rovira passejant per Vic”. 

 

Rull recorda els “moments durs”

Per la seva banda, Josep Rull ha animat a continuar amb el moviment recordant els “moments més durs”: “En els moments més durs recordàvem la dignitat i la determinació de les dones i dels homes l’1 octubre. Si vosaltres no vàreu tenir por, nosaltres no teníem cap dret a tenir-ne. I ara que som fora, amb vosaltres, guanyarem la llibertat de Catalunya”, ha exclamat davant del públic.

 

Josep Rull a l’homenatge / Twitter: Francesc Dalmases

Cuixart fa una crida a la unió

Jordi Cuixart ha insistit en el fet que “l’objectiu de la repressió és dividir-nos”. I ha cridat consignes com “no ens deixem dividir!” i ” ho tornarem a fer i millor!”. 

“Ens volien encongits i amb el cap avall i aquí estem”, ha afegit Dolors Bassa.

 

Jordi Cuixart durant l’homenatge a Vic / ACN

Jordi Cuixart durant l’homenatge a Vic / Òmnium Cultural

Els encausats

L’acte també ha comptat amb la presència dels encausats Txevi Buigas, Marcel Vivet, Roger Español, Dani Gallardo, Pol Serena i Jordi Pesarrodona.

“D’aquí a tres dies em jutgen i em demanen 8 anys. No tinc por. No tinguem por a lluitar per la independència de Catalunya”, ha explicat Serena. 

 

Pol Serena  / Twitter: Francesc Dalmases

Els encausats damunt de l’escenari / ACN

 

Vulneració dels drets de 9 acusats pel procés

L’esdeveniment s’ha produït el mateix dia en què l’Audiència de Barcelona ha arxivat la causa contra els alcaldes de l’Associació Catalana de Municipis. El tribunal al·lega vulneració dels drets fonamentals dels investigats i dona una plantofada al jutge d’instrucció 16 que va portar el cas i al fiscal.

La resolució d’arxivament afirma que la tramitació va provocar indefensió dels investigats i vulneració del seu dret a la intimitat: “De tot el que s’ha exposat es desprèn que les diligències d’investigació tramitades pel ministeri fiscal van infringir principis essencials expressament recollits en el seu estatut, com el principi de defensa i el principi de contradicció”. “A més, el ministeri fiscal va accedir a informació —protegida pel dret fonamental a la intimitat— pràcticament sense dictar cap resolució en què es justifiqués la necessitat d’obtenir-la, i va originar d’aquesta manera una efectiva indefensió de les persones que investigava”, remarquen en la interlocutòria els magistrats de l’Audiència Nacional. 

 

Imatge principal, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa / 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *