Els plats forts de l’Eurocopa: Suïssa-Espanya i Bèlgica-Itàlia

Després de dos dies sencers sense futbol, l’Eurocopa ha tornat. Aquest divendres comencen els quarts de final del torneig i amb dos enfrontaments d’alt voltatge: Suïssa-Espanya (18.00h) i Bèlgica-Itàlia (21.00h).

Pròrrogues de suïssos i espanyols 

Després de la bogeria de jornada que va ser dilluns, als aficionats se’ls ha fet llarg. Igualtat i alta intensitat en els partits entre Croàcia-Espanya i Suïssa-França. Els dos xocs van tenir guions similars i una de les grans sorpreses de l’estiu va ser l’eliminació de França.

Sommer celebra el penal fallat per Mbappé / EFE

Els de Deschamps eren els grans favorits per emportar-se el títol, però Suïssa no va deixar de creure, va forçar la pròrroga i als penals van estar més encertats. Per la seva part, Espanya es va deixar remuntar quan ho tenia tot fet, però al temps afegit no va fallar i va demostrar la seva millor cara.

Els de Luis Enrique no es poden confiar i pensar que ho tenen fet contra Suïssa. Els espanyols van fer molt bon futbol i tenen moltes opcions de classificar-se per a les semifinals. L’èxit de tot plegat és del tècnic asturià que ha aconseguit que el grup sigui una pinya i fer-lo competitiu.

“Ha passat Suïssa i el que és bo o la desgràcia és que les dues seleccions ens coneixem bé. Serà un partit molt complicat. Com a bloc és un dels millors equips de l’Euro, per com pressionen i ataquen. Igual per a l’aficionat no té molts noms, però…”, ha recordat Luis Enrique a la roda de premsa prèvia.

“Els números dels GPS són impressionants. És molt més emocional que físic. Si anem bé de cap, anirem bé de físic. Estem impressionants. No sé si hi haurà canvis. Els 24 poden jugar”, ha assegurat. I l’exblaugrana ha respost amb un contundent “no” a la pregunta de si hi ha alguna selecció millor que Espanya.

La confirmació de Bèlgica?

Quan acabi el Suïssa-Espanya, hi haurà un interessantíssim Bèlgica-Itàlia. Ja fa anys que els belgues són un dels grans favorits a les Eurocopes i als Mundials, però no aconsegueixen classificar-se per a la final. Els de Roberto Martínez buscaran fer una passada més en aquesta competició i enfrontar-se al guanyador del Suïssa-Espanya.

Alderweireld i Cristiano Ronaldo lluiten per una pilota / EFE

Bèlgica ve d’eliminar als actuals campions de l’Euro (Portugal). El solitari gol de Thorgan Hazard abans del descans va servir per deixar fora els portuguesos i seguir vius. 

Els italians no ho posaran fàcil i és que estan fent una magnífica Eurocopa. Després de la forta absència al Mundial de Rússia (2018), els transalpins han tornat amb força i volen donar la sorpresa. Vénen d’eliminar Àustria per 2-1 gràcies als gols de Chiesa i Pessina, però van necessitar la pròrroga per accedir als quarts de final.

 

Imatge principal: Espanya celebra un gol / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *