Categories
ELNACIONAL.CAT

Els nous texans sostenibles de Primark, premiats amb el certificat C2C d’Or

Si hi ha una botiga que combina tendència i el concepte low cost aquesta és Primark. Però la seva darrera novetat també afegeix un nou atribut molt important: la sostenibilitat. 

Parlem dels nous jeans – o texans, de tota la vida – que costen poc més de 20 euros i han arrasat al Regne Unit. Per fi han arribat a l’estat espanyol i estan al nostre abast. Què és el que més destaca d’aquest article? Doncs que compta amb la certificació C2C d’or. 

 

Botiga Pirmark / Unsplash

 

Moda i sostenibilitat

És habitual pensar que les grans cadenes de botigues de moda  tinguin fama de no estar massa compromeses amb el medi ambient, però Primark ha volgut trencar amb aquesta idea amb el nou producte. 

 

Què premia el certificat?

La certificació C2C d’Or (Cradle to Cradle Gold) els va ser otorgada el passat mes de juliol i reforça l’impuls de les marques cap a la sostenibilitat i una producció de roba millor i més ecològica.

Aquest estàndard és una mesura mundialment reconeguda de productes més sostenibles i amb un menor impacte tant en les persones com en el planeta

Es tracta d’un canvi necessari, atès que la indústria de la moda té un gran impacte en el medi ambient en l’àmbit global. Aquest pas cap a la sostenibilitat és cada cop més necessari i s’ha de celebrar que cadenes com Primark en siguin conscients. 

 

Com són els texans?

Els nous texans sostenibles de Primark tenen un preu de 21 euros, i s’ofereixen en dues opcions de color: blau fort i cru. 

Aquesta segona versió resulta una elecció ideal per la temporada d’estiu  – tot i que tothom sap que uns bons texans es poden lluir durant tot l’any -. 

A més estan fets de cotó 100% orgànic i, quan creguis que ja no tenen  lloc al teu armari, pots acomiadar-te d’ells amb la certesa de què són completament reciclables.

 

Nous texans sostenibles / Primark

 

Un estil relaxat

Estan dissenyats en estil mom fit, que és l’estil de texà que més es porten actualment. Tenen la cintura bastant alta, mentre que els baixos són més curts.

Així, s’aconsegueix un estil molt més relaxat i idoni per a tota mena d’ocasions.

 

Camí cap a una producció sostenible

D’altra banda, dins de l’estratègia de Primark per esdevenir una firma implicada en la preservació del medi ambient (sota la campanya Primark Cares Label), els nous jeans s’han confeccionat a més amb un tint derivat de deixalles vegetals.

 

L’expansió de Primark

Primark – o Penneys a Irlanda – és una cadena irlandesa de roba i complements que pertany al grup Associated British Foods. La majoria dels productes que venen es fabriquen exclusivament per al grup, com és el cas dels texans, tot i que també es comercialitzen peces fora de temporada d’altres marques.

L’any 1969 es va obrir la primera botiga a la Mary Street de Dublín i, en menys d’un any, es van inaugurar quatre locals més a la capital irlandesa. Des del 2006 ha iniciat un pla d’expansió internacional a Europa, que va començar amb la inauguració d’una botiga en un centre comercial a Torrejón de Ardoz,  a Madrid. Avui, l’estat espanyol ja compta amb 51 botigues.

 

 

Imatge principal, texans / Unsplash

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *