Els Mossos d’Esquadra posen en marxa un dispositiu contra els lladres multireincidents que actuen a la línia R1 de Renfe de la costa del Maresme

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord, juntament amb agents de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) de la Divisió de Transport  han posat en marxa un dispositiu policial conjunt encaminat a actuar sobre els lladres multireincidents que actuen a la línia R1 al seu pas per la comarca del Maresme. Aquest dispositiu, que es va iniciar el passat 26 d’abril, i que tindrà continuïtat les properes setmanes, ha permès la detenció de vuit persones pels delictes de robatoris violents, furts, així com ordres judicials pendents. Entre totes les persones detingudes acumulen 66 antecedents i només un dels detinguts ja en té 20.

L’objectiu d’aquest operatiu, centrat en la línia de Rodalies R1 de RENFE, és augmentar la percepció de seguretat entre les persones usuàries i els treballadors del transport ferroviari i reduir actituds incíviques i delictives. En aquest sentit, es pretén donar resposta immediata davant d’il·lícits (penals) i/o administratius que tinguin lloc al transport públic, en les estacions i trens que transcorrin per les zones afectades i lluitar contra la multi-reincidència, ja que la majoria dels fets delictius que es registren estan protagonitzats per persones amb diversos antecedents judicials i policials.    

El patrullatge es realitza en els interiors dels trens, entre les estacions de Sant Adrià del Besòs i Malgrat de Mar i es complementa amb un increment dels efectius de seguretat de RENFE en les estacions afectades. D’aquest manera, efectius policials, amb la col·laboració de seguretat privada de l’operadora ferroviària, sumen esforços per millorar la seguretat en aquest transport.

Des que es va iniciar l’operatiu, s’han realitzat vuit detencions, tres per requeriments i ordres judicials pendents i sis per robatoris violents i furts, també s’han interposat 38 actes administratives, tant per infraccions relacionades amb la pandèmia com per la tinença d’ armes blanques i substàncies estupefaents.

El patrullatge intensiu, de paisà i uniformat, en aquesta línia ferroviària es mantindrà durant les properes setmanes

Àrea de Comunicació

Granollers, 18 de maig de 2021

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *