Categories
ELNACIONAL.CAT

Els beneficis per a les dones de prendre un alvocat al dia

Un alvocat al dia ajuda a redistribuir el greix abdominal en les dones. Així queda de manifest en un nou estudi de la Universitat d’Illinois Urbana-Champaign. L’estudi es va dur a terme amb 105 adults amb sobrepès i obesitat, que van participar en un assaig controlat aleatori que va proporcionar un menjar al dia durant 12 setmanes. Les dones que van consumir alvocat com a part del seu dinar diari van tenir una reducció en el greix abdominal visceral més profund.

Segons els experts, l’objectiu no era la pèrdua de pes; estaven interessats a comprendre quin efecte té el consum d’alvocat en la forma en què les persones emmagatzemen el seu greix corporal. La ubicació del greix al cos juga un paper important en la salut.

A l’abdomen, hi ha dos tipus de greix: el greix que s’acumula just sota de la pell, anomenada greix subcutani, i el greix que s’acumula més profundament a l’abdomen, conegut com a greix visceral, que envolta els òrgans interns. Les persones amb una proporció més important que el greix visceral més profund tendeix a tenir un risc més important de desenvolupar diabetis. Així que en l’estudi estaven interessats a determinar si la proporció de greix subcutani a visceral canvia amb el consum d’alvocat.

Els participants es van dividir en dos grups. Un grup va rebre menjars que van incorporar un alvocat fresc, mentre que l’altre grup va rebre un menjar que tenia ingredients gairebé idèntics i calories similars, però que no contenia alvocat.

Al començament i al final de les 12 setmanes, els investigadors van mesurar el greix abdominal dels participants i la seva tolerància a la glucosa, una mesura del metabolisme i un marcador de diabetis.

Les participants femenines que van consumir un alvocat al dia com a part del seu dinar van tenir una reducció en el greix abdominal visceral, el greix difícil d’assolir associat amb un risc més important, i van experimentar una reducció en la proporció de greix visceral a greix subcutani, la qual cosa indica una redistribució del greix dels òrgans. Tanmateix, la distribució de greix en els homes no va canviar i ni els homes ni les dones no van millorar la tolerància a la glucosa.

Si bé el consum diari d’alvocats no va canviar la tolerància a la glucosa, el que van aprendre és que un patró dietètic que inclou un alvocat cada dia afectava la forma en què les persones emmagatzemen el greix corporal d’una manera beneficiosa per a la seva salut, però els beneficis van ser principalment en les dones. És important demostrar que les intervencions dietètiques poden modular la distribució del greix. Saber que els beneficis només van ser evidents en les dones diu sobre el potencial que el sexe exerceixi un paper en les respostes de les intervencions dietètiques.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *