Els alumnes dels dos darrers anys de batxillerat del Lycée estrenaran l’edifici de Ciutat de Valls

Els alumnes dels dos darrers anys de batxillerat (première i terminale) del Lycée estrenaran l’edifici de Ciutat de Valls el curs de vinent. Els de segon s’hi afegiran el curs 2022-23. Així ho ha anunciat aquest dijous el delegat d’ensenyament francès, Denis Dekerle.

La part andorrana s’ha compromès a finançar les obres d’inversió que corresponen al propietari així com en la direcció de l’obra. La part francesa es comprromet a continuar els treballs de millora de les instal·lacions actuals i en els recursos de finançament necessaris vinculats a aquesta extensió del Lycée Comte de Foix, recursos que segons Dekerle “augmentaran substancialment”.

En les dues últimes reunions de la Comissió Mixta franco-andorrana en l’àmbit de l’ensenyament, els ministres Blanquer i Vilarrubla van adoptar un full de ruta. Així, a l’inici d’aquest curs s’ha obert la formació “accueil–réception” (acollida-recepció) en la branca professional d’hosteleria-restauració i de l’ensenyament de especialitat numériques et sciences de l’informatique digital i ciències de la informàtica) en l’àmbit de l’ensenyament general. Al curs escolar 2021-2022, s’obrirà una nova secció internacional nord-americana i s’oferirà la nova especialitat  langues, citoyenneté étrangère et régionale  de català (llengues, ciutadania estrangera i regional).

La promoció i millora de l’accés a l’ensenyament superior francès ha donat lloc a un treball conjunt entre les parts francesa i andorrana sota la coordinació del servei d’ensenyamentsuperior de la rectora de la regió acadèmica d’Occitàni,. Sophie Béjean. Els àmbits de col·laboració s’han centrat en l’intercanvi d’informació destinada tant a les famílies com als estudiants per tal de facilitar la tria dels estudis a França i els tràmits per establir-se en una ciutat universitària.

El projecte franco-andorrà del dispositiu ‘cordées de la réussite’ s’iniciarà el curs 2021-2022. El seu objectiu és de convertir l’assessorament en orientació dels estudiants de batxillerat del Principat en una autèntica palanca, en un veritable motor per accedir als estudis superiors a França, sobretot en carreres selectives i en cursos de preparació per accedir a les grans escoles.

Referent a la formació professional contínua dels mestres, el director acadèmic dels Pirineus Orientals ha nomenat un inspector referent pedagògic per a Andorra. Interlocutor de la delegació, la seva missió és coordinar les intervencions pedagògiques a Andorra i construir les estratègies de formació contínua per al personal dels dos sistemes educatius francès i andorrà, per al curs escolar. Això ha permès integrar els consellers pedagògics en les xarxes de formació, en particular al voltant dels reptes de la formació contínua en francès, ‘plan français’, i matemàtiques, ‘plan mathématiques’, del Ministeri d’Educació Nacional francès.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *