Els aliments que has de prendre per prevenir tenir un intestí permeable

L’intestí permeable o augment de la permeabilitat intestinal, és un trastorn que provoca que les membranes de l’intestí, la funció del qual és de barrera de defensa, permetin que els nutrients passin a la resta de l’organisme a través del corrent sanguini.

Quan l’equilibri normal es trenca i passen més substàncies de les que deuen, com bacteris, toxines i partícules d’aliments no digerits, és perquè la permeabilitat ha augmentat i pot tornar-se perjudicial per a la salut. De fet, en aquest estudi, per exemple, s’associa l’augment de la permeabilitat intestinal amb diverses malalties cròniques i autoimmunes, com la diabetis tipus 1 i la malaltia celíaca.

DiabetisLa permeabilitat intestinal està associada a la possibilitat de patir diabetis

Per la seva part, alguns professionals també estimen que l’intestí permeable desencadena una inflamació generalitzada i estimula una reacció immunològica, que causa diversos problemes de salut que es coneixen col·lectivament com a síndrome de l’intestí permeable, no reconegut científicament, que condueix a diverses afeccions com les malalties autoimmunes, migranyes, sensibilitat als aliments, afeccions de la pell, confusió mental i fatiga crònica.

Possibles tractaments per a la permeabilitat intestinal

Referent a la dieta, convé evitar aliments que poden irritar, com els productes refinats i processats. En cas que el prescrigui el metge, pot ser convenient realitzar un estudi d’intoleràncies o d’al·lèrgies alimentàries.

Així mateix, es pot tractar de reposar la flora intestinal amb la presa de probiòtics i prebiòtics en funció de les condicions de la persona. La ingesta de suplements específics com vitamines, minerals i aminoàcids poden ajudar a reparar la paret intestinal.

Quant a la prevenció, hi ha una sèrie d’aliments que convé conèixer perquè serveixen d’ajuda per prevenir un augment de la permeabilitat intestinal i millorar la salut digestiva. A continuació veurem quins aliments estan recomanats:

Bròcoli, bledes, espinacs, gingebre, xampinyons i carbassó.

  • Arrels i tubercles

Patates, batates, pastanagues, carbasses i naps.

  • Verdures fermentades

Kimchi, xucrut i tempeh.

Coco, raïm, plàtans, nabius, gerds, maduixes, kiwi, pinya, taronges, mandarina, llimona, llimes, maracujà i papaia.

  • Llavors germinades

Llavors de chía, llavors de lli, llavors de gira-sol.

  • Cereals sense gluten

Blat sarraí, amarant, arròs (integral i blanc), melca i civada sense gluten

  • Greixos saludables

Oli d’Oliva, alvocat, oli d’alvocat i oli de coco.

Salmó, tonyina, areng i altres peixos rics en omega 3.

SalmónEl salmó és un dels aliments més indicats per protegir les parets intestinals

  • Carns i ous

Talls magres de pollastre, vedella, be, gall dindi i ous.

  • Productes lactis fermentats

Quefir, iogurt, iogurt grec i sèrum de llet tradicional.

Brou d’ossos, tes, llet de coco, llet de nous, aigua i kombucha.

  • Fruita seca

Fruita seca crua, inclosos cacauets, ametlles i productes a base de fruita seca, com llets de fruita seca.

En resum, una dieta que promogui la salut digestiva s’ha d’enfocar en vegetals fibrosos, fruites, vegetals fermentats, productes lactis conreats, greixos saludables i carns magres sense processar.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *