Categories
ALTAVEU.COM - Andorra

Els administradors concursals de Banco Madrid demanen al Sepblac que tanqui el cas

Els administradors concursals de Banco Madrid demanen al comitè de prevenció de blanqueig espanyol (Sepblac) que deixi d’una vegada per totes sense efecte el procés administratiu sancionador que pretén seguir contra la que va ser filial de Banca Privada d’Andorra (BPA). L’expedient es va aturar davant les causes penals obertes, i el Sepblac hauria mostrat la seva intenció de reactivar-lo una vegada la Justícia ha anat arxivant els casos oberts.

Més de sis anys després de la intervenció de Banco Madrid i la seva desfeta, els professionals designats pel jutge que va dirigir el concurs de l’entitat financera -Pedro Martín Molina, Carlos Dorrego i Francisco Vera- han emès un informe, citat pel portal digital espanyol ‘vozpópuli’, en què insisteixen que el propi responsable judicial del concurs va descartar que hi hagués indicis d’una fallida fraudulenta. I que es va concloure que els mecanismes de control bancari hi eren a Banco Madrid i, a més, els gestors vinculats a Andorra l’havien reforçat.

Davant d’aquest fet i les evidències que múltiples causes obertes a Espanya i que suposadament avalaven que Banco Madrid, com a filial de BPA, podia haver contribuït amb dol a blanquejar capitals, han anat perdent força i s’han acabat arxivant perquè fins ara només s’ha pogut establir, a tot estirar, que hi havia evasió fiscal, els administradors concurs demanen a Sepblac que deixi córrer les seves intencions, si és que encara les manté, perquè no hi ha base per sancionar Banco Madrid.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: