El TSJC rebutja el pacte de l’ERO dels treballadors d’Acciona a Nissan

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat homologar l’acord aconseguit el desembre passat per UGT, CSIF i USOC amb Acciona Facility Services sobre les indemnitzacions que havia de rebre la plantilla d’Acciona que treballava a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona.

En concret, el TSJC ha acordat “denegar l’homologació de l’acord transaccional” entre aquests sindicats i Acciona, que preveia elevar les indemnitzacions per acomiadament fins a 50 dies per any treballat i sense topalls per antiguitat, tot això amb la intenció de posar fi a la via judicial.

Aquest acord es va tancar un cop conclosa la negociació de l’ERO i sense acord de tots els sindicats, per la qual cosa el tribunal al·lega que, en haver-se impugnat l’acomiadament col·lectiu per part d’altres seccions sindicals, “no pot aprovar-se l’acord transaccional presentat perquè no s’ha subscrit per totes les parts intervinents en el mateix”.

En aquest cas, el tribunal es refereix a CCOO i a CGT que van ser les dues organitzacions sindicals que van presentar al·legacions contra l’homologació de l’acord. Així ho subratlla en una interlocutòria que ha donat a conèixer aquest dimarts a la tarda el Col·lectiu Ronda, que va assessorar tant CSIF com USOC en aquest conflicte laboral.

Judici el 18 de març

A més, el TSJC ha fixat per al pròxim 18 de març el judici que ha de resoldre les demandes presentades per diferents seccions sindicals del comitè d’Acciona a Nissan contra l’ERO executat per Acciona.

Ara bé, aquesta resolució del TSJC complica encara més el conflicte laboral entre els treballadors i Acciona derivat del tancament de la planta de Nissan, perquè el personal d’Acciona prestava funcions principalment de logística en aquesta planta fins que es va trencar el contracte de serveis entre ambdues parts.

Quan es va trencar el contracte de serveis que mantenien Acciona i Nissan a la planta de la Zona Franca, la primera companyia va decidir presentar un ERO i, en tancar-se la negociació sense acord, la companyia va començar a executar acomiadaments el passat 2 d’octubre amb la mínima indemnització legal prevista, mentre que CCOO, UGT i CGT van presentar una denúncia davant el TSJC demanant la nul·litat de l’ERO, i el Col·lectiu Ronda va liderar una altra impugnació de l’acomiadament col·lectiu.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *