Categories
E-NOTICIES.COM

El Tribunal de Comptes replica Pedro Sánchez

El Tribunal de Comptes ha emès un comunicat on repliquen al president de Govern, Pedro Sánchez, que va ironitzar sobre la presència de “l’exministra d’Aznar” Margarita Mariscal de Gante en l’organisme.

“Els consellers i conselleres de Comptes de la Institució són elegits per majories qualificades de tres cinquens dels plens de Congrés dels Diputats i del Senat, i són independents i inamovibles d’acord amb la Constitució”, recorden en aquest sentit.

També subratllen que “el personal està integrat per professionals altament qualificats que han accedit al Tribunal pels procediments d’ingrés en la funció pública previstos en les lleis”.

De la mateixa manera, desmenteixen Sánchez, que va qualificar el tribunal d’”instància administrativa” i recorden que “el Tribunal de Comptes és un òrgan constitucional (article 136 de la Constitució Espanyola) que gaudeix de plena independència en l’exercici de les seves funcions, sotmès tan sols a l’ordenament jurídic”.

“La missió del Tribunal de Comptes és contribuir a promoure la bona gestió i salvaguardar els fons públics des de l’exercici professional de les seves funcions fiscalitzadora i jurisdiccional”, sentencien.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *