Categories
beteve.cat

El tràfic de contenidors al Port de Barcelona ja supera els nivells prepandèmia

En els primers sis mesos de l’any 2021 el tràfic de contenidors va marcar un nou rècord històric semestral i va superar els nivells d’abans de la pandèmia. Segons ha explicat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, del gener al juny hi va haver un moviment d’1,8 milions de contenidors, un 31 % més que en el mateix període de l’any passat.

El tràfic total va ser fins al juny de 32,7 milions de tones, i tot i que és un 16,8 % respecte al mateix període de l’any passat, la xifra és un 4,9 % menys que en els primers mesos del 2019. Tot i aquestes xifres, Calvet assegura que “estem en el camí de la recuperació i es tracta d’una recuperació ràpida“.

El Port preveu acabar l’any amb un màxim de 100 escales de creuers

En general el moviment de passatge al port, incloent-hi els ferris, ha patit una baixada del 43 % respecte al primer semestre de l’any passat. Però el sector més castigat és el dels creuers, que ha patit una caiguda del 98,6 %. Fins al juny només van fer escala dos creuers.

De cara als pròxims mesos, Damià Calvet, tot i que no es pot donar una “xifra exacta”, espera que es puguin fer “entre 75 i 100 escales de creuers”. El president del Port ha explicat que fins a aquest moment han fet escala 11 creuers, que han portat uns 20.000 passatgers. Segons Calvet les primeres companyies que operaran seran les europees, i a partir de l’agost s’espera l’arribada de les americanes, que, de retruc, portaran molts passatgers a l’aeroport.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *