Categories
beteve.cat

El Telèfon de Prevenció del Suïcidi atén, en el primer any a Barcelona, 3.300 trucades

El Telèfon de Prevenció del Suïcidi, que va posar en marxa l’Ajuntament de Barcelona l’agost del 2020, ha rebut més de 3.300 trucades en el seu primer any de vida. Aquest nou servei, gestionat per la Fundació Ajuda i Esperança, es va posar en marxa arran de la irrupció de la pandèmia de la covid i davant la certesa que aquesta malaltia estava provocant també un agreujament en la salut mental de la ciutadania.

Augmenten les consultes per malaltia mental durant el confinament

Les dones, majoritàries en el sector sanitari, són les que més pateixen l’impacte emocional del coronavirus

El número de telèfon 900 925 555 és gratuït i funciona les 24 hores del dia gràcies a la feina de desenes de voluntaris. Ha experimentat un increment important en el nombre de trucades que rep, fins al punt que actualment són al voltant d’un centenar a la setmana.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi el 10 de setembre, l’Ajuntament ha organitzat aquest dilluns un acte de reconeixement a les persones i organitzacions que contribueixen a la prevenció del suïcidi a la ciutat. Durant l’acte s’ha fet un reconeixement específic a la Fundació Ajuda i Esperança i a les entitats Després del Suïcidi – Associació de Supervivents i Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *