Categories
E-NOTICIES.COM

El Síndic demana que els menas cobrin a partir dels 18 anys

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat que les prestacions dels joves ex tutelats entre els quals es troben els menors estrangers no acompanyats, que són coneguts popularment com a menas; tinguin efectes des del primer moment de la sol·licitud o des del compliment dels 18 anys. Actualment, les prestacions tenen efectes econòmics des del primer dia del mes següent al de la resolució.

El defensor va rebre una queixa d’una família acollidora d’un jove ex tutelat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). El noi en concret denunciava que quatre mesos després de demanar la prestació, encara no havia obtingut cap resposta.

La DGAIA indica, segons ha explicat el Síndic, que “no es poden retrotraure els efectes de la prestació a la data de la seva sol·licitud o a la data de la majoria d’edat del jove (quan ha presentat la sol·licitud abans dels 18 anys) perquè seria contrari al que s’estableix legalment”.

No obstant això, Ribó insisteix en “la necessitat que els efectes de la prestació econòmica per a joves extutelats generi efectes des de la data de la sol·licitud o des de la data de la majoria d’edat del jove (quan ha presentat la sol·licitud abans dels 18 anys), sobretot atenent a les especials necessitats i l’alta vulnerabilitat social d’aquest col·lectiu i les implicacions que té per a un jove de 18 anys el cessament de les funcions tutelars de la DGAIA”.

Finalment, demana que el Departament de Drets Socials estudiï aquest assumpte en el marc d’una comissió específica creada a aquest efecte, per instar la modificació parlamentària de la normativa, amb l’objectiu de “garantir que els efectes de la prestació econòmica per a joves extutelats, un cop reconeguda, es generin des de la data de la seva sol·licitud o des de la data de la majoria d’edat”.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: