El Sant Julià es beu la Copa i obre la porta d’Europa a l’FC Santa Coloma

Segurament quan menys ho mereixia el Sant Julià, i quan estava jugant amb deu jugadors com ho havia durant molts minuts abans l’equip que ara entrena Jordi Pujol, els lauredians han vist pujar al marcador el segon gol que, ja en el temps de descompte, els ha donat el triomf. Un triomf que havia buscat més que el rival d’entrada. En començar el partit. Però que després ha semblat que deixava d’interessar-los. O que els interessava menys. O, vaja, que l’Atlètic, més necessitat, ho volia més. Els lauredians han iniciat el partit molt més ben plantats que el seu rival. De fet, es notava que era l’Atlètic Escaldes que s’hi jugava més. Ser o no ser a Europa més enllà del títol que, evidentment, també perseguia el Sant Julià. I ha estat el conjunt que ha acabat segon la Lliga Multisegur qui primer s’ha plantat davant la porteria contrària amb molt de perill. Tant, que el més estrany ha estat que Gomis hagi errat. Després d’una jugada molt ben trenada pels laurediana, evidenciant que no és un davanter pur, el ‘e17’ del Sant Julià ha fet el que semblava més complicat: enviar la pilota a les mans d’Àlex Ruiz, el porter escaldenc. Era el primer avís local. Era al minut 14. El domini verd s’ha anat estenent i encara no un quart d’hora després, Sebas ha tornat a portar el perill a la porteria de l’Atlètic. Però la seva rematada ha sortit alta. Els jugadors de l’Atlètic celebren el 0-1. I quan semblava que més ben plantat encara estava plantat el Sant Julià i no estava clar a què jugava el conjunt fins fa poc entrenat per Luis Blanco, els escaldencs han arribat per primer cop a la porteria rival i, no només això: Zugic ha enviat la pilota al fons de la xarxa després que en una primera rematada Guzmán aconseguís refusar el tir. S’estava a la recta final de la primera part i l’Atlètic havia fet el més completat, marcar quan era el rival qui més ocasions havia tingut. Però el Sant Julià té molta pólvora i una molt bona referència en les botes de Baccari. Encara no cinc minuts després del gol de l’Atlètic, els lauredians han aconseguit restablir les taules gràcies a un xut amb l’esquerra del seu davanter centre, que ha fet bona una penjada que, almenys inicialment, no semblava que hagués de portar excessiu perill. Però Baccari és molt Baccari quan vol. Jugant amb deu però sent superiors, Vieira ha desaprofitat un penal que els escaldencs han tingut a favor després que Zugic, autor del gol de l’Atlètic, fos empentat dins l’àrea rival Amb l’empat i tres minuts d’extra jugats s’ha arribat al descans. La represa ha començat malament per als escaldencs. El central Adri ha vist la segona targeta groga als set minuts del segon temps i, per tant, ha hagut d’abandonar el camp deixant el seu equip amb un jugador menys. Durant una estona, l’Atlètic ha refet la línia defensiva com ha pogut. Però contràriament al que podia pensar-se, els escaldencs han començat a jugar millor. Vieira ha disposat d’una bona ocasió abans del canvi obligat de Gilson per Luigi per refer del tot l’equip després de l’expulsió. I encara Xavi Vieira ha desaprofitat una millor ocasió al minut 62 quan després que Zugic fos envestit dins l’àrea rival no ha pogut transformar el corresponent penal. Vieira ha xutat a la dreta de Guzmán, que ha pogut refusar la pilota sense massa problemes. En aquest moment el partit estava totalment obert. S’ha obert, vaja. L’emoció ha pujat enters. Cert que en molts moments tot plegat un passacarrers, un anar i venir, sense concrecions. Això sí, amb molta despesa física. A quatre minuts per arribar al final del temps reglamentari, i amb tot a l’aire, al capità lauredià se li han creuat els cables. Una entrada sense sentit a Grondona ha enviat Miguel Ruiz als vestidors abans d’hora. Si ja fins llavors l’Atlètic Escaldes estava mostrant més fam de triomf, els darrers minuts del matx semblava que havien de ser blaus. Aproximació amb molt de perill del Sant Julià a la porteria d’Àlex Ruiz. Però ja en el temps de descompte ha quedat clar que aquesta no era la temporada de l’Atlètic. I un xut que a priori no presentava especial perill de Rizzo, ha acabat lleugerament desviat per Rafa Santos. Prou desviat com perquè s’hagi colat a la porteria d’Àlex Ruiz transformant-se en el 2-1 definitiu i en el que donaria el triomf a un Sant Julià que havia dominat el primer temps però que durant la segona part i especialment després de fallar un penal, havia semblat estar un pèl per sota de l’Atlètic Escaldes. La cruesa del final de la final, però, ha estat d’allò més cruel. FITXA TÈCNICA UE SANT JULIÀ: Guzmán, Carmona (Peter min 46), Ruiz, Vaamonde, Baccari, Virgili, Oscar Garcia, Gomis, Sebas Bertran (Rizzo min 81), Lambilate, Rui Felipe ATLÈTIC ESCALDES: Ruiz, Adri, Álvarez, Rafa Santos, Luis San Nicolás (Gilson min 61), Vieira, Moi San Nicolás, Fabio Felipe, Nicola Zugic (Grondona min 66), Borja (Gastón min 84), Matías Rudler Àrbitre: Maciel de Queiros. Ajudants: Parente Fernandes i Joan Guiu. Targetes: Adri (Atlètic Escaldes. TG min 20; min 52; expulsat). Rizzo (Sant Julià. TG min 85). Miguel Ruiz (Sant Julià. TV min. 87). Álvarez (Atlètic Escaldes. TG min. 88) Gols: 0-1 min 37: Zugic. 1-1 min 42: Baccari. 2-1 min 92: Rafa Santos (p. p.) MVP del partit: Baccari