Categories
ELNACIONAL.CAT

El Sabadell presenta un pla de recol·locació pels treballadors de l’ERO

Les negociacions avancen. El Banc Sabadell ha proposat un pla de recol·locació per als treballadors acollits a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectaria al voltant de 1.900 treballadors d’Espanya, un 13% de la plantilla. La idea no ha agradat als sindicats, que han rebutjat la proposta presentada aquest dijous en la tercera trobada de l’empresa amb la representació legal dels treballadors abans d’iniciar el procés de negociació de l’ERO.

El procés el faria Talent Solutions Right Management, una empresa de la consultora de recol·locació Manpower. Tot i això, els sindicats s’han negat a què exposés els seus plans per entendre que no era adequat en el moment actual del procés, quan encara no s’ha presentat l’ERO de manera formal. De fet, la representació dels treballadors ha recordat que el procés de negociació es troba en una fase “prèvia i informal” on l’objectiu ha de ser plantejar “alternatives” al procediment d’acomiadament col·lectiu.

Prejubilacions i jubilacions anticipades i voluntàries

“Ha estat decisió unànime per part de tots els representants sindicals advertir que aquesta intervenció seria ignorada, per considerar-la improcedent en aquesta fase del procés”, ha manifestat la UGT en un comunicat. Per la seva banda, CCOO han avisat que es neguen “a tractar el tema de les recol·locacions perquè aquí no hi ha ningú a recol·locar”.

En la reunió d’aquest dijous, els sindicats han tornat a rebutjar l’ajust de personal per considerar que “no està justificat” i que “no sobra ningú”. En aquest sentit, CCOO i UGT han advocat per recórrer principalment a les prejubilacions i jubilacions anticipades, així com voluntàries, per als treballadors més grans de 55 anys (unes 2.000 persones).

Teletreball i salaris dels directius

Els representants dels treballadors també han proposat recuperar treballs que estan externalitzats, recol·locar persones en empreses del grup o proposar excedències incentivades, una mesura “d’estalvi de costos” amb garantia de retorn en un termini determinat. Alhora, han demanat que el banc ofereixi als treballadors la possibilitat de teletreballar adscrits al centre obert més pròxim, amb l’objectiu de “no perdre capacitat de negoci en places que abandonen” amb el tancament d’oficines.

Un ajust dels salaris de l’alta direcció o la mobilitat funcional són altres propostes que han fet els sindicats, que han demanat “més serietat” en la negociació i han insistit que l’ERO presentat per l’empresa “no està justificat”. Concretament, CCOO ha assegurat que aquesta via no permet millorar la ràtio d’eficiència del banc ni la valoració dels inversors. Així mateix, el sindicat ha assegurat que els bancs seran “canalitzadors de la recuperació econòmica” i necessitaran més personal per fer front a l’augment de la demanda.

Seu del Banc Sabadell / Efe

A més de l’ERO que afectaria 1.936 persones, Banc Sabadell preveu tancar al llarg d’aquest any a Espanya un total de 320 oficines (entorn d’un 20% de la xarxa que tenia en començar 2021).

De les 320 oficines que Banc Sabadell es proposa suprimir aquest any, 105 tancaments ja s’ha materialitzat (es van tancar 104 oficines al juliol i una altra al febrer), mentre que les 215 restants es clausuraran a l’octubre. 

 

Imatge principal: Una oficina del Banc Sabadell / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

A %d bloguers els agrada això: