Categories
ELNACIONAL.CAT

El Procicat frena la desescalada davant l’augment de contagis per Covid

Davant de l‘empitjorament de la pandèmia a Catalunya els darrers dies, el Procicat ha decidit d’urgència mantenir les restriccions actuals fins al 12 de juliol. Això vol de què no es fan passes endavant, però tampoc endarrere. D’aquesta manera les mesures actuals es mantenen en suspens, a l’espera de veure com evoluciona. 

La situació epidemiològica a Catalunya està arribant a uns límits que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que si “si no fos per les vacunes, estaríem tancats com a la primera onada“. 

Mesures prorrogades

El Procicat manté les restriccions sanitàries aprovades abans de Sant Joan. Així doncs els horaris de restauració, la possibilitat de fer revetlles o els aforaments als quals ens hem acostumat continuen vigents. Tot i això, recordem que es pot fer:

Oci, cultura i religió Celebració d’assemblees d’entitats esportives, culturals o de qualsevol base associativa. L’aforament augmenta fins al 70% i amb un màxim de 500 persones, o fins a 1.000 amb condicions de ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions. Es poden fer totes les activitats de festes majors, revetlles i altres festes populars sempre que s’ajustin a les condicions previstes per a cada activitat, siguin concerts o competicions esportives, totes s’hauran d’acollir a la seva regulació individual per poder celebrar-se.  S’amplia l’aforament del 50% al 70% per als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, al 70%. L’oci nocturn manté un aforament del 50% i la possibilitat d’obrir fins a les 3:30 de la matinada.  Educació  Tornen les graduacions dels alumnes universitaris en les mateixes condicions que les activitats: 70% aforament, asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l’aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada i evitant aglomeracions. Congressos  L’aforament en congressos, convencions, fires comercials o activitats similars creix del 50% al 70%.  Mobilitat  Es manté l’aforament màxim de 10 persones en les reunions de caràcter familiar o social, amb l’excepció de convivents. 

Tornada a les oficines

El Procicat ha aprovat una nova resolució que entrarà en vigor el dilluns on es recomana als titulars dels centres de treball públics i privats que reincorporin progressivament les seves plantilles a la feina presencial garantint les mesures de seguretat. 

L’aval al retorn a la feina presencial afectarà a partir de dilluns els treballadors de l’administració de la Generalitat, informa l’ACN. Segons es va tractar en una reunió amb els sindicats de la Funció Pública, es retornarà progressivament a la presencialitat fins al setembre.

 

Imatge principal: Un cambrer prepara la terrassa del seu bar / Efe

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *