Categories
beteve.cat

El Procicat autoritza els castells per la Mercè 2021

El Procicat ha aprovat aquest dimarts que es puguin tornar a fer casells de fins a 160 persones a partir d’aquesta mateixa setmana. La modificació arriba dies abans de les Festes de la Mercè i s’emmarca en el pla sectorial de represa del sector de la cultura popular i l’associacionisme cultural.

El sector casteller avança així en la desescalada. Si fins ara s’havia estudiat la situació per a cada diada, ara, el nou pla treballat amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya permet fer castells de fins a 160 persones per colla, amb un màxim de 25 grallers, que hauran de ser grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat.

Castells amb una durada màxima de 15 minuts

La formació dels castells haurà de tenir una durada màxima de 15 minuts, i seran els responsables de les colles els qui vetllaran perquè això es compleixi. La mesura pretén limitar els moments de contacte estret.

A banda, els castellers participants hauran d’estar associats a la colla castellera participant; haver certificat que es disposa de la pauta de vacunació completa o d’una PCR negativa feta en les darreres 48 hores; i en el cas dels castellers menors de 12 anys, s’hauran de fer un test d’antígens ràpid. A més, els castellers hauran d’utilitzar mascareta durant tota l’actuació i mantenir una higiene exhaustiva de mans i peus amb gel hidroalcohòlic.

Sense interacció entre les diferents colles

La interacció amb el públic o entre membres de diferents colles participants en la jornada queda prohibida, i caldrà seguir un protocol d’entrada i de sortida de les places. Pel que fa al públic, s’haurà de situar en un espai separat i perimetrat per adaptar-se a les resolucions vigents per a la resta d’espectacles culturals. Així, l’aforament serà el mateix que per als espectacles culturals a l’aire lliure o en espais interiors.

“Aquest pla està pensat perquè tots els castellers puguin fer la desescalada”, ha explicat Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. “Es tracta de començar amb aquests nous canvis, i anar obrint a poc a poc, sempre que la situació permeti tenir una evolució favorable”.

Les primeres diades a beneficiar-se d’aquests canvis seran la Misericòrdia (Reus), Santa Tecla (Tarragona) i la Mercè (Barcelona).

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *