El petit comerç d’Ordino tem l’obertura d’un ‘supermercat de proximitat’

Malgrat que inicialment no figurava en els plans, en l’estratègia de Pyrénées per expandir Carrefour per tot el país, al final un establiment abanderat per la marca francesa podria acabar aterrant a Ordino. O això és el que temen els pocs comerços locals, petits, que hi ha al centre de la parròquia. Els petits establiments que hi ha especialment al carrer Major miren amb certa recança les negociacions, incipients encara, que estaria mantenint el quart amb representants de les firmes citades.

Segons les fonts consultades, fa pocs dies hi hauria hagut fins i tot una visita a les instal·lacions de l’antic garatge de l’Hotel Casamanya, un lloc prou cèntric, que és on podria acabar aterrant un supermercat de proximitat de Carrefour. De fet, els membres del quart ordinenc estarien avaluant les exigències que es podrien sol·licitar a Pyrénées, com ara el cost mensual de l’arrendament del local i el fet que tota la inversió que s’hagi de fer per adequar l’immoble vagi a càrrec de l’empresa i no suposi cap cost, ni ara ni en el futur, al quart, que és el titular de l’immoble.

Encara que les fonts empresarials consultades no han pogut confirmar ni desmentir l’estat de les negociacions, més enllà de constatar que en l’estratègia inicial, tot i la voluntat de ser presents en tot el territori, no hi apareixia Ordino com una necessitat empresarial, les botiguetes de poble temen que l’arribada de la franquícia els pugui restar negoci en un moment que ja de per sí no és fàcil per la davallada de turisme, no pas perquè hagi baixat el consum de productes de primera necessitat.

La mateixa situació que es viu ara a Ordino ja s’està començant a comprovar -caldrà veure l’impacte efectiu, això sí- en altres parròquies, com a Escaldes, on la implantació de Carrefour ja és un fet. De fet, Pyrénées ja té en marxa o acords tancats per anar posant en funcionament, establiments abanderats per la franquícia francesa a totes les parròquies del país -falta el detall d’Ordino- i també al Pas de la Casa.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *